Man skulle kanskje tro at «The Walking Dead»-skaper Robert Kirkman hadde nok å gjøre med zombier både i tegneserie- og tv-serieform.

Men nei. Allerede har han solgt rettighetene til den kommende tegneserien «Thief of Thieves», samt at han er i gang med en «The Walking Dead»-spinoff.

Og nå skjer det jaggu ting også med hans tidligere annonserte eksorsistodyssé, som nå har fått navnet «Outcast».

Etter en lengre budkamp har Cinemax landet rettighetene til eksorsistdramaet, som er basert på Kirkmans kommende 2014-tegneserie med samme navn, kan The Hollywood Reporter melde.

Serien dreier seg rundt Kyle Barnes, som har vært besatt av demoner siden han var en liten gutt. Nå er han voksen, og begir seg ut på en spirituell reise på søken etter svar – men det han finner ut er selvfølgelig ikke hyggelig: Jorda slik vi kjenner den står nemlig i fare for å gå under.

– På tross av suksessen med «The Walking Dead», er «Outcast» bare mitt andre forsøk på horrorsjangeren. Jeg tror Kyle Barnes er minst like spennende som Rick Grimes, og demonbesettelse er mye skumlere enn zombier – så dette kan bli gøy, sier Kirkman til THR.

Som med «The Walking Dead» vil Kirkman være tett involvert i tv-serien, både som manusforfatter og eksekutiv produsent. Med seg har han Sharon Tal Yguado («The Listener») og David Alpert – sistnevnte produserer også «The Walking Dead» og «Thief of Thieves». Dette blir første gang Kirkman selv skriver piloten.

– Å starte med et nytt prosjekt er som å legge ut på en lang reise, og jeg kunne ikke tenkt meg en bedre reisepartner enn David Alpert og Sharon Tal Yguado, og jeg er stolt over å være en del av det Cinemax planlegger for de neste årene, sier Kirkman videre.

«Outcast» utvikles av Fox International Channels, som også distribuerer «The Walking Dead» (i USA sendes sendes serien på kabelkanalen AMC, som forøvrig selv står bak «Thief of Thieves»).

– Det er noen likheter, men forhåpentlig dekker vi såpass ny grunn at denne serien blir veldig annerledes fra «The Walking Dead». Dette blir en stor, episk historie med mange figurer – mange av dem vil nok falle fra underveis. Jeg vet ikke om det blir et like stort blodbad som «The Walking Dead» har vist seg å være, men det er definitvt et element av «ingen er trygge», sa Kirkman.

 

Les også intervju med «The Governor»:

Fra Gordon Brown til psykotisk drapsmaskin i «The Walking Dead»: David Morrissey har forståelse for begge to