Det er Universal som har vunnet en opphetet budrunde om rettighetene til «Little America», et futuristisk eventyr satt til et dystopisk USA drevet til konkurs av en inkompetent president og rett og slett kjøpt opp av Kina.

Alle pyroteknikeres favorittregissør, Michael Bay – kjent for «Armageddon», «Transformers», «The Rock» og for å være en dårlig tv-selger – produserer filmen sammen med sitt deleide produksjonshus Platinum Dunes, melder The Hollywood Reporter.

Det er selvsagt vanskelig å fri seg fra tanken om at dette konseptet både kan spille i engleaktig harmoni med den generelle fremtidsangsten Donald Trumps presidentskap har påført amerikanerne, og appellere til det kinesiske kinopublikummet (som stadig oftere redder bunnlinja til de store Hollywood-produksjonene).

 

Inn i ghettoen

I filmen har mange amerikanere emigrert til Midtens rike for å brødfø seg og sine, og protagonisten – en tidligere medlem av De forente staters marinekorps – hyres av en kinesisk milliardær for å våge seg inn i en amerikansk ghetto for å redde datteren hans.

Men det er ikke dystrere enn at THRs kilder beskriver det som sci-fun snarere enn sci-fi, med en tone som skal minne om John Carpenter-klassikeren «Escape From New York», der Kurt Russell våger seg inn på et Manhattan som er fullstendig overtatt av kriminelle.

Manusforfatter og regissør er briten Rowan Athale, som gjorde seg bemerket i 2012 med thrilleren «The Rise» (senere omdøpt, med god grunn, til «Wasteland»).

Bay og Platinum Dunes er heller ikke fremmede for skrekkvisjoner av framtidas USA – de hadde en bona fide lavkostnadshit med «The Purge», Ethan Hawke– og Lena Headey-filmen om et samfunn som legaliserer all kriminalitet i en 12-timers-periode.

Promomaterialet for en av oppfølgerne til «The Purge» kan vel nesten resirkuleres til «Little America»:

Michael Bays neste film som regissør er forøvrig det neste kapittelet i Transformers-sagaen, «The Last Knight», som delvis er spilt inn på Island og kommer på kino 23. juni.

Produksjonsselskapet hans jobber ellers med en reboot av «Friday the 13th»-serien og – ikke minst – Jack Ryan-serien for Amazon som Morten Tyldum har fått æren av å regissere pilotepisoden på.