Det er snart duket for to konkurrerende filmer om den ikoniske franske moteskaperen Yves Saint Laurent.

Begge har planlagt premiere i 2014, og heter henholdsvis «Yves Saint Laurent» og «Saint Laurent». Den første er støttet av YSLs mangeårige følgesvenn og forretningspartner Pierre Bergé, mens den andre er støttet av motehuset (som av en eller annen merkelig grunn nylig byttet navn fra YSL til Saint Laurent).

Med så mange likheter på ferde, er ikke konkurransen helt problemfri.

Nå har uansett den ene av dem, «Yves Saint Laurent» regissert av Jalil Lespert (skuespiller i blant annet «Tell No One»), fått sin første trailer:

I filmen får vi ikke bare oppleve historien om det svært turbulente livet til moteskaperen, men også noen av hans mest berømte verker – samt den norske modellen og skuespilleren Janicke Askevold.

Hun var riktignok bare på settet i én dag, men fikk til gjengjeld ta på seg en av YSLs mest ikoniske kjoler – som til daglig hører hjemme på museum.

Her er Askevold på filmsettet med kjolen på – ved siden av det klassiske bildet tatt av Jeanloup Sieff i sin tid. Vi måtte selvfølgelig høre med henne hvordan det var:

– Er jo ålreit å få på seg en kjole som dette når man først bare har én dag på settet?

– Ja, den kjolen er vel en av de mest kjente han laget. Hele teamet fra museet var der for å passe på den. Det var sikkert ti personer der til å ta den av og på, og jeg kunne ikke ha den rett på kroppen – jeg hadde en hudfarget tettsittende drakt under, forteller Askevold til Filter.

– YSL gikk jo gjennom livet på ganske dramatisk vis. Hva er dine forventninger til filmen?

– Jeg gleder meg veldig til å se filmen. Livshistorien til YSL er jo kjempespennende og har stort potensiale som spillefilm, men gir også skyhøye forventninger. Jeg tror ikke det blir lett for Pierre Niney å skulle fylle skoene til YSL. Det er en annen YSL-film som er under innspilling nå, og det blir spennende å se hvordan hver regissør har tolket sin versjon. Den heter «Saint Laurent», og er regissert av Bertrand Bonello. Jeg syns rollelisten på den filmen ser veldig lovende og spennende ut.

– Du spiller jo også en gravid modell i «Smurfene 2». Ganske stort sprang mellom de to filmene?

– Ja, Smurfe-filmen var jo så langt unna YSL som man kan komme. Det er morsomt å være med på helt forskjellige ting. Smurfene er jo en Sony Pictures-produksjon, og alt var veldig stort – jeg hadde blant annet egen trailer. Det hele ble filmet i 3D med smurfer som ble lagt til i post-produksjon, så man måtte late som om de var der. En assistent hadde en smurfe-bamse og gikk gjennom scenen på forkant for å vise hvor de var og hvordan de beveget seg, forteller Askevold.

Bærumsjenta bor for tiden bor i Los Angeles med regissørektemannen Gilles Paquet-Brenner («Saras nøkkel»). Tidligere har hun spilt i blant annet den franske spillefilmen «Cloclo» om den franske popstjernen Claude Francois, og blir snart å se i den norske thrilleren «Amnesia» fra Nini Bull Robsahm («Rovdyr», «Hjelp, vi er i filmbransjen»).

– Har du noe spennende å røpe om den filmen?

«Amnesia» var den første innspillingen jeg har gjort i Norge. Jeg har bare en liten rolle, men jeg var veldig glad for å jobbe med Nini. Og det var veldig gøy å jobbe med Pia Tjelta, som var veldig hjelpsom og «på lag». Kul dame!

– Hva annet har du på filmhorisonten om dagen?

– Jeg er med i en fransk film som heter «Hippocrate» som kommer ut på nyåret, også er jeg med i episode seks av «Det Tredje Øyet» som kommer på TV 2. Ellers skal jeg spille inn pilotepisoder av en komi-serie jeg har utviklet med noen kompiser. Den heter «Omelette Norvegienne», og jeg spiller en norsk au pair i Paris som tilfeldigvis får jobb som programleder i et kulturprogram. Det skal spilles inn i Paris i desember.