Denne så vi ikke komme (disclaimer: vi ser veldig sjelden noe som helst komme). Cary Joji Fukunaga (41) har fått jobben med å lage den neste James Bond-filmen, som etter alle solemerker blir den siste med Daniel Craig i rollen.

Fukunaga er mannen som regisserte den første «True Detective»-sesongen, en av de mest nyskapende i krimsjangeren de siste åra, og dessuten den aller første originalfilmen til Netflix, den helt-inn-i-margen opprivende barnesoldat-filmen «Beasts of No Nation». I disse dager er 41-åringen aktuell med «Maniac», den stjernespekkede remaken av den norske serien ved samme navn.

Fukunaga blir den første amerikaneren som får regissere en film i serien, som har holdt det gående siden 1962.

«Hans allsidighet og innovative evne gjør ham et utmerket valg for det neste Bond-eventyret», mener produsentene Michael G. Wilson og Barbara Broccoli:

Beslutningen kommer en knapp måned etter at Danny Boyle trakk seg fra jobben med å lage det som blir den 25. i serien. «Trainspotting»-regissøren mente han ikke fikk nok kreativ frihet til å realisere sin versjon av den ikoniske filmhelten, som han hadde et spesialskrevet manus for.

Siden har det samme manus-teamet som har skrevet alle Bond-filmene siden «The World is Not Enough» i 1999– Neal Purvis og Robert Wade – blitt hentet inn for å skrive sitt syvende 007-manus.

Det har blant annet vært spekulert i om Christopher McQuarrie, mannen bak den siste «Mission: Impossible»-filmen, eller «Blade Runner 2049»-regissør Denis Villenueve skulle overta regi-ansvaret. Andre navn vi har sett vært nevnt, er Bart Layton («American Animals»), Edgar Wright(«Shaun of the Dead») og Yann Demange («Top Boy»).

Den nye filmen skulle egentlig gått i opptak i november, men måtte utsettes da Boyle kastet inn håndkleet og Craig forpliktet seg til å spille i den neste Rian Johnson-filmen, krimmysteriet «Knives Out». Nå blir opptaksstart på «Bond 25» (ja, foreløpig tittel) mars neste år, med sikte på kinopremiere i februar 2020.

De to forrige Bond-filmene, «Skyfall» (2012) og «Spectre» (2015) ble regissert av Sam Mendes.