Makan til universell snakkis har vi ikke sett siden, vel, «Serial» i fjor. Det er åpenbart utlyst skuddpremie på alle som unnlater å hylle «Making a Murderer» på internett i løpet av inneværende jaktsesong.

Derfor er det på høy tid at Filter film og tv skriver om krim-fra-virkeligheten-serien på Netflix. Vi trøster oss med at også presidentkandidat (snart) Hillary Clinton åpenbart er litt bakpå med binge-seingen.

Hillary skal ha ristet avvisende på hodet da hun ble spurt om hun kjenner til Netflix-serien på et valgkamparrangement i Iowa onsdag, men tok ifølge (det republikansk innstilte) nyhetsnettstedet The Daily Caller en råsjans og grep anledningen til å si noe om hvordan det amerikanske rettssystemet er systematisk rigget i de svartes disfavør:

Det er nok av beviser på at afroamerikanske menn har større sannsynlighet enn hvite for å bli arrestert, siktet, dømt og fengslet for de samme gjerningene.

Hvilket jo er et betimelig forhold å være opptatt av, men problemet er naturligvis at de to drapsdømte slektningene i serien – Steven A. Avery og hans nevø Brendan Dassey – er hvite.

Dette kan framstå som en ekstremt bagatellmessig tabbe tatt i betraktning det politiske nivået Hillary befinner seg på, men er mer enn nok til at nettmedier fra hele det politiske spekteret – fra rabiate Glenn Becks The Blaze («Pinlig valgkamptabbe av Clinton!») til liberale The Wrap («Hillary altfor opptatt til å se Making of a Murderer!») kastet seg på.

Moralen er altså at det ikke holder å drive valgkamp døgnet rundt i årevis for å bli amerikansk president, du må jaggu se på tv også.