Ok, denne så vi ikke komme.

Det har lenge vært spekulert i hvem som skulle overta registolen til den kommende gjenopplivingen av filmdinosaurene i «Jurassic Park 4».

Mange stornavn har vært trukket opp av hatten. Men ingen har, forståelig nok, snakket høyt om Colin Trevorrow – som ifølge Deadline Hollywood nå har fått regijobben.

Trevorrow sto for fjorårets temmelig sære indiekomedie «Safety Not Guaranteed», en nydelig lavbudsjettsfortelling om en gjeng reportere som drar innover i USA for å spore opp en fyr som søker etter medhjelpere til en tidsreise – på egen risiko.

Filmen var basert på en ekte annonse som sto på trykk i Backwoods Home Magazine i 1997 – en annonse som det senere viste seg at en John Silveira hadde skrevet for å fylle opp tomrommet på annonsesidene.

Jeg fikk sett «Safety Not Guaranteed» under fjorårets SXSW, og det er en av filmene jeg husker best fra festivalen. Anbefales!

Uansett, tilbake til det ganske mye mer monstrøse prosjektet Trevorrow nå skal over til: «Jurassic Park 4».

Manuset er ferdigskrevet av «Rise Of The Planet Of The Apes»-paret Rick Jaffa og Amanda Silver, og selveste Steven Spielberg overser det hele som utøvende produsent fram mot premieren neste juni. Vi sakser litt fra Deadline:

Why Trevorrow? He met with the studio and filmmakers, and they felt he was a good match for the material, having grown up a huge fan of the trilogy and part of a new generation of directors steeped in all things dinosaur. They felt he would preserve and protect the characters in the story they created.

Det ble altså ikke «Star Wars» på Trevorrow, som det en liten stund ble ryktet om, men noe annet minst like stort.

En ting er knirkete indiekomedier, noe helt annet er multimilliondinosaurer i 3D. Tipper Trevorrow både har sommerfugler i magen og maur i boksershortsen – vi krysser fingrene for at dette går helt strålende!