Når vi tenker på filmfiguren Espen Askeladd, er det lett å forestille seg Ivo Caprinos dukkefigur – som med sitt eiendommelige overmot lykkes i det han setter seg fore (i motsetning til sine storebrødre Per og Pål), enten det er å nedkjempe troll eller vinne prinsessas hjerte.

Slik blir det ikke nødvendigvis om et par år, når «Kon-Tiki»-stjernen Jakob Oftebro har gjort rollefiguren til sin i «Askeladden i Dovregubbens hall» – den første av tre planlagte spillefilmer om eventyrfiguren i regi av Roar Uthaug («Flukt», «Fritt Vilt»).

Gjett om det er en rolle som kommer til å henge ved ham i lang tid! Godt er det at Oftebro ifølge nyhetskilden VG allerede blir kalt «Askeladden» av kompisene sine – det er noe han skal få høre mer av.

– Jeg ser ham som en slags Peer Gynt. Han vinner mye med optimisme, sjarm og en god porsjon flaks, og så har han evnen til å se verdien i det andre kaster, forteller Oftebro til VG.

Filmens produsent, Terje Strømstad i Tappeluft Pictures («Død Snø», «Tina og Bettina – The Movie») går ut med nyheten om de kommende eventyrfilmene for å lokke til seg flere pengesterke interessenter. Med et budsjett på 55 millioner kroner kan det komme godt med.

I tillegg er filmskaperne på jakt etter fylker og kommuner som kan være interessert i å huse innspillingen. Gjerne et sted med naturskjønne og eventyraktige omgivelser:

– Noen av skikkelsene, trollene for eksempel må vi lage med CGI-effekter. Men vi prøver å bruke mest mulig av naturlige ting. Det hele skal være særnorsk, sier Strømstad til avisa.

Ifølge regissør Uthaug kan vi forvente oss en litt mørkere fortelling enn det vi er blitt vant til fra Caprinos hånd – han forteller at stemningen skal ligge nærmere den vi kjenner igjen fra tegningene til Theodor Kittelsen.

– Det skal være skikkelig skummelt til tider, for eventyrene våre er jo egentlig kjempeskumle. Trollene spiser jo faktisk mennesker, sier Uthaug til VG.