Få filmer som kommer ut denne vinteren/våren virker like polariserende på filmfans som «The Hunger Games» (eller «Dødslekene», som bøkene heter på norsk).

Den allerede omvendte fanskaren (mange som har blitt for voksne for «Twilight»-bøkene, har jeg inntrykk av) elsker historien, mens bebrillede menn utenfor målgruppen avskriver det hele som noe emoræl (dessuten er jo historien gjort allerede – «Battle Royale», DØH).

Denne skyttergravskrigen er forsåvidt underholdning i seg selv, men hva skal vi nøytrale mene om selve filmen?

En ny trailer ble sluppet i går, og om du ikke orker å se den i videovinduet over eller gidder å slå opp på Wikipedia for å lese om den sjøl, kan jeg fortelle følgende:

Forfatter Suzanne Collins fikk ideen til «Dødslekene» da hun satt og så på tv, og switchet kanal mellom et realityprogram og voldelige bilder fra Irak. Ideen oppstod: Hva om disse miljøene lot seg kombinere?

Handlingen er lagt til et postapokalyptisk Amerika (en alternativ nasjon kalt Panem) der det grusomme realityprogrammet «Dødslekene» årlig arrangeres (som straff for et tidligere opprørsforsøk mot de diktatoriske myndighetene). 16 år gamle Katniss Everdeen melder seg hvert år på dette realityprogrammet i bytte mot noen ekstra matrasjoner – hun har imdlertid aldri blitt trukket ut.

Når lillesøsteren hennes blir plutselig blir plukket ut, melder Katniss seg frivillig for å ta hennes plass. I kamp mot et tjuetalls andre ungdommer er det i utgangspunktet bare én som kan overleve. Men så dukker det opp en gutt, da vet du.

Æsj, jeg syns det ser ganske gøy ut, jeg! Elizabeth Banks ser potte sprø ut som Effie Trinket, at hovedrolleinnehaver Jennifer Lawrence har bøtter med talent så alle som fikk med seg «Winter’s Bone» – og Stanley Tucci går rundt med en blå hestehale!

Sjekk traileren, og gjør deg opp din egen mening.