Filmografien til den notorisk uforutsigbare regissøren Michael Winterbottom er ujevn, noe om kanskje ikke er så rart med minst én ny film hvert år de 10 siste årene.

Likevel har høydepunktene ofte vært i samarbeid med Steve Coogan – fra «24 Hour Party People» til «The Cock and Bull Story» og den helt briljante tv-serien «The Trip».

Hans nye film har også Coogan i hovedrollen. «The Look of Love» er en sann fortelling om Paul «King of Soho» Raymond (1925-2008), en skrue som slo seg opp med smusslitteratur og strippeklubber på 60-tallet, og seinere ble svinerik gjennom diverse eiendomsinvesteringer.

Raymond var imidlertid også en promiskuøs og kynisk fyr, som selv ble rammet av en tragedie da datteren døde i 1992 – bare noen måneder etter at han ble kåret til Englands rikeste mann.

Den nye traileren (i videovinduet øverst) ser jo helt ålreit ut – godt hjulpet av et tidsriktig soundtrack med Paul Rothmans «Scoobidoo Love», Flaming Embers «Gotta Get Away» og Evie Sands «Any Way That You Want Me».

Men… Er det ikke litt vanskelig å se Steve Coogan i en slik rolle uten å tenke på Alan Partridge?

Uansett, «The Look of Love» har vært vist i både Berlin og Sundance, uten å skape de helt store bølgene.

Imogen Potts og Anna Friel spiller for øvrig de kvinnelige hovedrollene i filmen, og det er også gjort plass til en rekke fine biroller – fra «Little Britain»-paret Matt Lucas og David Walliams til Stephen Fry.

Uvisst om filmen kommer til Norge – det avhenger nok av suksessen filmen oppnår i England, der den skal opp på kino 26. april.