Herrejemini. Vi har tidligere vist teaseren fra «Game Change» – filmen om republikanernes valgkamp i 2008, men da fikk vi bare et bittelite glimt av nydelige Julianne Moore som den ganske mye mindre nydelige Sarah Palin.

Nå er det sluppet en fullengdes trailer, og vi får for første gang et ordentlig inntrykk av hvordan Moore kommer til å funke i rollen som Palin.

Og hva skal vi si? I hvert fall at dette blir et godt gammeldags must å få med seg.

Som vi også har vært inne på tidligere er jo Palin en person man ganske effektivt kan imitere, som for eksempel Tina Fey tidligere har vist. I «Game Change» framstilles hun nok – om vi skal tro traileren – langt fra som noen komisk figur (heldigvis). Vi får se den vanvittige medgangen når hun blir introdusert som visepresidentkandidat, og den påfølgende nedturen når motgangen kommer og hun føler seg kontrollert av apparatet rundt McCain-kampanjen.

John McCain spilles for øvrig av Ed Harris i filmens, mens Woody Harrelsons piller hans rådgiver Steve Schmidt.

Regissør Jay Roach (best kjent for «Austin Powers» og «Meet the Parents») har også vist at han kan lage godt drama av nåtidspolitikk tidligere. I 2008 lagde han filmen «Recount» (anbefales!) om det omfattende valgkampbråket i 2000, da Al Gore stilte mot George W. Bush (du husker sikkert alt rotet i Florida etc.).

Filmen er for øvrig bygget på boka «Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime» – regnet for å være av høy kvalitet for dem med over gjennomsnittlig interesse for amerikansk politikk (og de dukker opp overalt om dagen).

Filmen kommer rett på tv (altså HBO) i mars, noe som nok vil innebære at Canal Plus-kunder vil få førsterett til å se den her til lands.