– Ikke siden Woody Allen og Seinfeld forlot New York har vi sett så smart komikk som dette, skriver Steve Rose i The Guardian om Julie Delpys «2 Days in New York».

Det blir nok neppe siste gang du får høre Woody Allen-sammenlikningen i forbindelse med denne filmen.

Franske Delpy er kjent for mange fra «Før solnedgang»/«Før soloppgang», og «2 Days in Paris», som dette er en oppfølger til. Uten å skulle skryte på meg omfattende kjennskap til Delpys filmografi utenom de opplagte titlene, føler jeg meg rimelig sikker på at dette er blant de streiteste komediene hun har gjort.

I «2 Days in New York» har Delpys alter ego Marion flyttet til New York og innledet et forhold til Mingus, spilt av Chris Rock. Marion er søt og nevrotisk (såklart, en fransk kvinne i New York), Mingus er bebrillet og har et barn fra tidligere ekteskap.

Alt ser ut til å fungere helt greit, helt til Marions barnslige og halvrasistiske far, hennes superkåte søster og søsterens skvatt gale bror kommer på besøk.

Filmen er ute i England og Frankrike allerede, men først i dag kom det en ordentlig trailer. Vi krysser egentlig ganske umiddelbart av på lista over filmer vi har lyst til å se, men så er vi også litt gamle (til sinns) og bor i by. Vi forstår at en mer intellektuell «Meet the Parents» ikke står øverst på ønskelista hos alle.

Verdt å merke seg er det også at denne filmen gis ut først på video on demand, 6. juli, i USA. Hører dere, norske distributører?

I Norge har ikke filmen fått noen releasedato ennå.