Hvis det er én skuespiller i Hollywood som kan forbindes med heavy metal må det være Tom Cruise. Nei, vent – jeg mente det stikk motsatte av hva jeg skrev akkurat nå.

Det forhindrer likevel ikke Cruise fra å spille en langhåret rockegud i «Rock of Ages», som i følge traileren er «fra regissøren av «Hairspray»». Nei, dessverre ikke John Waters (det hadde virkelig vært noe!), men bare mannen bak «Hairspray»musikalen.

«Rock of Ages» er også basert på en Broadway-musikal, som ser ut til å spille på åttitallsnostalgien til middelaldrende karaoke-entusiaster med dårlig musikksmak. Så ja, her får vi coverversjoner av blytung rock fra klassiske heavy-band som Foreigner, Starship, Survivor og Night Ranger.

Ingen fare, Europes «The Final Countdown» er også med som et allsangnummer. Ho ho, sarkasme.

Undertegnede fikk en skikkelig flau smak i munnen lenge før traileren introduserte Catherine Zeta-Jones‘ tolkning av Twisted Sisters’ «We’re Not Gonna Take it» – og jeg vokste opp med denne musikken!

Bytter du ut denne bløte, puddelfriserte, kastrerte, impotente, sjelløse FM-rocken med for eksempel: A) ABBA, B) burlesque-dansing, C) Queen, eller D) tøysegutter med jazzhender som synger showtunes-versjoner av Lady Gaga-låter, da har du et fint tverrsnitt av hvor dypt musikalsjangeren har sunket de siste årene. Men så må det også sies at dette slett ikke er undertegnedes greie.

Personlig hadde jeg heller sett min egen blodkreftdiagnose enn en episode av «Glee».

Tilbake i det mer objektive hjørnet ser «Rock of Ages» ut til å være mistenkelig lik en masse andre, amerikanske filmmusikaler. Det er dessuten påfallende at Tom Cruise bare dukker opp i noen raske glimt – og at vi ikke får høre ham synge.

Produsentene hevder at Cruise er en veldig habil vokalist, og hvem vet? Det skulle slett ikke forundre meg om han har trent opp sangstemmen til sitt maksimale potensial, med hjelp av sitt velkjente, scientologiske pågangsmot. Det er fortsatt populært å disse Cruise, men jeg tipper at han kommer til å gjøre en underholdende innsats her – nettopp fordi han er så hysterisk, fornøyelig feilcastet som rockeguden Stacee Jaxx.

Cruise står i overhengende fare for å bli overskygget av alle kabinpersonales store skrekk: Alec Baldwin. I traileren er han ikledd en veldig gøyal puddelhår-parykk og oppkneppet skjorte med leopardmønster. Så det er et lite potensial for frivillig humor her, i tillegg til all den ufrivillige.

Langt fra nok til å redde «Rock of Ages» fra å bli en selvskreven Razzie-kandidat neste år, men muligens nok til å glede folk som har sansen for denne typen turist-musikaler. Undertegnede er ettertrykkelig ikke en av dem, men smak og behag.

Nevnte jeg forresten at Russell Brand har en av hovedrollene?

Du er advart!