Filmene Wes Anderson lagde mellom 1998 og 2004 («Rushmore», «The Royal Tenenbaums» og «The Life Aquatic with Steve Zissou») ga ham fortjent status som en av vår tids mest særegne og originale regissørstemmer.

Så var det mye klaging og potensiell backlash over «The Darjeeling Limited» (2007), men i 2009 leverte Anderson på ny en av årets aller beste filmer i «The Fantastic Mr. Fox».

I mai kommer så endelig en ny spillefilm, skrevet sammen med Roman Coppola, kalt «Moonrise Kingdom».

Ansamlingen av velkjente og fine fjes er stor: Bruce Willis, Edward Norton, Frances McDormand, Tilda Swinton, Bill Murray, Jason Schwartzman og Harvey Keitel, for å nevne noen.

Nykommerne Jared Gilman og Kara Hayward spiller det elskende unge paret som stikker av, og som dermed setter den lille New England-øya på hodet. Handlingen er lagt til 60-tallet, og traileren viser med all tydelighet at både fotograf Robert Yeoman og sett- og kostymedesignere har fått mye boltringsrom.

Den generelle quirky tonen her, soundtracket med Francoise Hardy og de værbitte ansiktene til både Bill Murray og Bruce Willis er jo farlig nær selvparodi, men det er jo også en innvending man kan bruke om samtlige av Andersons filmer.

Æsj, vi gleder oss vilt.

Gjør dere?