Det verste med å ha et lite barn er vissheten om at jeg snart blir nødt til å se store mengder animasjonsfilm i dubbet versjon.

Akkurat nå er han så liten at han ikke engang forstår norsk, så vi har forsøkt å trene ham opp tidlig ved å få ham til å se litt Pixar (ok da, «Biler» er den eneste han liker) på originalspråket. Inntil nå har han ikke brydd seg om engelsk dialog, og håpet er jo at han er et bittelite geni som lærer seg to språk samtidig og dermed kommer til å holde seg for god til å høre stemmen til Håvard Bakke eller noe, når han egentlig kan høre stemmekunstnere som Chris Rock eller Jeff Garlin.

Men i går tror jeg at jeg ble avslørt da jeg satte på «Brannmann Sam» via Netflix framfor å bruke NRK. Han så mildt sjokkert ut da han ikke kunne synge med på sangen eller høre den særegne frekke norske stemmen til Georg, historiens verste barne-tvfigur noensinne. Hrmf.

Jeg tror imidlertid ikke at jeg kommer til å vise ham «Madagaskar 3»-traileren, i frykt for at han kommer til å utvikle ADHD eller noe.

Den første filmen har definitivt sine øyeblikk (den andre har jeg ikke sett), det får sikkert denne også, men Dreamworks-trailerne har en tendens til bare å klippe sammen de mest hektiske øyeblikkene fra filmene.

Indiehelt Noah Baumbach har faktisk skrevet manus til «Madgaskar 3: Full rulle i Europa» (!), uten at det er så lett å få øye på akkurat det. Baumbach har tidligere regissert svært severdige og relativt stillferdige filmer som «Greenberg» og «The Squid and the Whale», som du kan leie her og her.

Denne gangen har for øvrig løven, sebraen, sjiraffen og flodhesten rotet seg til Europa, der de blir en del av et omresisende sirkus.

Norgespremiere på kino blir 3. august.

  • Her kan du leie den første «Madagaskar»-filmen (engelsk tale)
  • Her kan du leie «Madagaskar 2» (engelsk tale)