Det hersket nok ganske mye skepsis da det ble klart at Bourne-serien skulle returnere til det store lerretet uten Jason Bourne-karakteren, Matt Damon eller regissør Paul Greengrass.

Forståelig nok.

Men siden har mange kule grep blitt gjort. Et helt nytt manus, som ikke følger noen av bøkene, ble skrevet av Tony Gilroy, manusforfatteren bak trilogien, som også ble med som regissør. Den merkelig karismatiske Jeremy Renner takket ja til hovedrollen. Begge hevdet at stilen i «The Bourne Legacy» kom til å bli ganske annerledes enn i den originale trilogien.

Nå er den første fullengdes traileren her, og man får en ordentlig følelse av både historien og av hvordan dette kommer til å bli.

Altså: Renner spiller superagenten Aaron Cross, som er en del av programmet Outcome (litt uklart i traileren hva agentenes oppdrag er, men at det innebærer å ta liv er klart). I tid foregår dette parallellt med hendelsene i «The Bourne Ultimatum», altså mens Jason Bourne lager offentlig kaos rundt Treadstone og Blackbriar, og de ansvarlige bestemmer seg for å bedrive skadekontroll.

Det innebærer å ta livet av agentene i Outcome, der altså Jeremy Renner er én av dem.

Renner er imidlertid en hardhaus og legger på flukt sammen med en annen agent, spilt av Rachel Weisz.

Dette virker klokkerent, fylt av nerve og man har flinke folk i alle ledd.Artig også hvordan man klarer å gi små nikk til trilogien ved å henvise til Jason Bourne, uten at han er direkte med i handlingen her.

Om «The Bourne Legacy» stilteknisk er så innmari annerledes enn i de tre første kan sikkert diskuteres, men er det egentlig så farlig? Alle vet jo at det var «Bourne» som var først ute. Konklusjon: Vi sitter klare, vi.

Norgespremiere blir 7. september.