7. mars allerede er det duket for amerikansk kinopremiere på Wes Andersons nye «Grand Budapest Hotel», og i ettermiddag kom den første traileren.

Slipp det du har i hendene (med mindre du leser på mobil), trekk for gardinene og se den i videovinduet øverst!

En ny Anderson-film er så godt som alltid en begivenhet i vår bok (én mislykket film av sju er en bragd), og med et fantastisk og veldig andersonsk ensemble i form av skuespillere som Bill Murray, Jason Schwartzman, Owen Wilson, Edward Norton, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Willem Dafoe, Jeff Goldblum og Adrien Brody legger han lista høyt nå.

Noen poenger etter et å ha sett traileren et par ganger:

1) Tilda Swinton kommer til å bli en fryktelig skummel bestemor.

2) Au!

3) Den mest fjollete og screwballaktige Wes Anderson-filmen til nå? Det kan virke sånn. Og Ralph Fiennes i hovedrollen virker veldig lovende.

4) Wes Anderson har en distinkt stil som han til stadighet finpusser på, noe som til stadighet brukes mot av ham (av ikke-troende).

Men ikke vær en kyniker, 2012s «Moonrise Kingdom» viste for eksempel at det er plenty med rom til å fortelle nye typer historier innenfor de forholdsvis stramme rammene han har valgt.

Tom Erik Kolåsæter sier det veldig godt:

«Grand Budapest Hotel» er ifølge distributør Fox Searchlight lagt til mellomkrigstiden, og følger Gustave H (Ralph Fiennes) – en legendarisk hotellportner på et berømt europeisk hotell, og kompisen hans – pikkoloen Zero Moustafa (Tony Revolori).

Historien handler om jakten på å finne tilbake et stjålet renessansekunstverk, og kampen om en enorm familieformue – mens et Europa i voldsomme endringer ligger som et bakteppe.

Manus er skrevet av Wes Anderson i samarbeid med illustratøren og kunstneren Hugo Guinness (som blant annet jobbet med det visuelle uttrykket på «The Royal Tenenbaums»).

Ifølge LA Times har Anderson sett mot flere europainfluerte klassiske Hollywood-filmer i arbeidet sitt med denne, blant andre:

«To Be or Not To Be» (1942)

«Shop Around The Corner» (1940)

«Love Me Tonight» (1932)