Kommer det snakkende treet Groot og den genetisk modifiserte vaskebjørnen Rocket Rackoon til å bli like kjente superhelter som Iron Man og Hulken?

Ja, hvis Marvel får det som de vil.

I natt lanserte de den første traileren fra sommerens storfilm «Guardians of the Galaxy» – høyst trolig det største risikoprosjektet fra Marvel noensinne.

Filmen baserer seg på den andre gruppen med superhelter i «Guardians»-mytologien. Disse ble til da tegneserien ble gjenopplivet i 2008 etter en langvarig pause fra førsteserien (som begynte å gå i 1969).

Traileren gir det brede lag av publikum et første møte med denne noe mer rappkjeftede gjengen av superhelter.

guardians

«Parks and Recreation»-favoritt Chris Pratt spiller Star-Lord, en småalkoholisert rundbrenner som kommer i trøbbel når han stjeler en gjenstand som også superskurken Ronan (spilt av Lee Pace) er interessert i.

For å ha et håp om å slippe unna Ronans vrede blir han tvunget til å samarbeide med Groot og Rocket Rackoon (hvis stemmer tilhører Vin Diesel og Bradley Cooper) samt Drax the Destroyer (spilt av Dave Bautista) og Gamora (Zoe Saldana).

John C. Reilly, Glenn Close og Benicio del Toro har også framtredende roller – sistnevnte som en superskrullete intergalaktisk Liberace-aktig type kalt The Collector.

guardians22

Risikoen Marvel tar skyldes jo at «Guardians of the Galaxy» er en mindre kjent merkevare. I tillegg har man gjort et spenstig (og gledelig!) valg ved å hente inn regissør James Gunn, som tidligere er mest kjent for langt mindre filmer med temmelig skrudd humor.

Gunn selv peker på at Marvel har tatt stor risiko også tidligere, som da de bestemte seg for å investere store penger i den første «Iron Man»-filmen.

– Jeg syns «Iron Man» var langt mer risikabel. Det var et filmstudio som ikke hadde mye på den tida, og som investerte stort i en merkevare som på daværende tidspunkt ikke var så mye mer kjent enn «Guardians of the Galaxy». Jeg mener dette ikke engang er i nærheten av å være like risikofylt, sier han til Total Film.

«Guardians of the Galaxy» får premiere 1. august.