«Star Trek: Into Darkness» har norgespremiere 15. mai til neste år, og er en av Hollywood-storfilmene jeg ser mest fram til i løpet av 2013.

Jeg skal ikke skryte på meg noen enorm kjennskap til «Star Trek»-universet, men 2009-filmen var svært god underholdning – og i film nummer to regner jeg med at regissør J.J. Abrams klarer å senke skuldrene og lage noe med ytterligere ambisjoner. Dessuten får vi jo se Benedict Cumberbatch som filmens store skurk.

Nå er den første teaseren til «Star Trek: Into Darkness» sluppet, i påvente av en lengre trailer som kommer til neste uke.

Og den bekrefter vel deler av vår mistanke: Oppfølgeren har åpenbart større ambisjoner enn den første filmen, og beveger seg i et mørkere univers. Så gjenstår det å se om man velger å gå Christopher Nolan i næringen, eller om man velger å beholde de lettere underholdningselementene som også gjorde eneren såpass severdig.

Se teasertraileren i videovinduet over.

Når det gjelder Benedict Cumberbatch sin rolle, har han foreløpig vært ganske hemmelighetsfull:

– Han er nådeløs. Karakteren er ikke klart god eller ond. Han er en skurk, men det finnes også en slags rasjonalitet bak handlingene hans, sa han til RadioTimes i går.