Roman Polanski er straks tilbake med nok et kammerspill – hans kommende «Venus i pels» skal vises under hovedkonkurransen under Cannes-festivalen, og nå er det første bildet fra film(innspillingen) sluppet.

Vi ser alltid fram til nytt fra Polanski, og «Venus i pels» har jo potensial til å skape et par overskrifter.

Filmen er basert på et David Ives-teaterstykke om en regissør som holder audition for sin kommende sceneoppsetning av Leopold von Sacher-Masochs klassiske sadoroman fra 1870, og historien om hvordan auditionrunden utspiller seg har jo klare paralleller til boka – en åpenbar metadimensjon her, altså.

Vi har rotet litt rundt på nettet for å finne ut litt mer om selve stykket, som beskrives som en sexy dramakomedie, og som har vært vist i New York i flere omganger.

Stykket starter visstnok med at karakteren Vanda får overtalt regissøren Thomas til å få bli med på audition, selv om hun opprinnelig ikke står på lista. Vanda virker vimsete og naiv, og sier hun ikke har stor kjennskap til romanen. Men hun kan jo masse om sadomasochisme, hun er jo et teatermenneske (høhø)!

Men etter hvert som stykket utspiller seg blir det klart at Vanda kanskje ikke er den hun utgir seg for å være, og det utvikler seg et seksuelt maktspill mellom de to karakterene.

I Polanskis filmversjon er det franske Mathieu Amalric som har regissørrollen, mens Polanskis kone Emmanuelle Seigner spiller den kvinnelige hovedrollen.

Selve boka til Leopold von Sacher-Masoch har jo vært filmatisert flere ganger tidligere i ymse versjoner:

Åpenbar bonus: