Det har nesten vært litt mistenkelig stille rundt «Hansel and Gretel: Witch Hunters» – norske Tommy Wirkolas store Hollyood-prosjekt,

Mens den ene etter den andre av de kommende måneders storfilmer har fått trailer, har det vært litt nytt å melde om «Død snø»-regissørens nye kreasjon. Og filmen skal ut 2. mars.

Men nå skjer det ting. Jepp, på ordentlig.

I løpet av kort tid har det nemlig dukket opp to saker i mailboksen vår. Den første er fra Entertainment Weekly, som presenterer det første offisielle bildet av de to hovedrolleinnehaverne Jeremy Renner og Gemma Arterton i karakter. Dessuten lover magasinet en trailer – neste torsdag.

Her forteller Arterton om hennes opplevelse av filmen. Noen høydepunkter:

Om filmens komiske utgangspunkt:
Den er også en veldig, veldig mørk og blodtørstig, og det er masse banning. Den har litt Tarantino-følelse, egentlig.

Om forholdet mellom Hans og Grete:
Grete har mer kontakt med sine følelser, mens Hans er en typisk actionhelt – frekk, morsom og med kvinnetekke. Hun er derimot en tenker: Intens, spirituell og med et åpent sinn.

Den andre saken er fra MTV, og er et intervju med Jeremy Renner. «The Hurt Locker»-skuespilleren lover en delvis skitten, delvis morsom film.

– Jeg hadde lyst til å gjøre filmen på grunn av Gemma og fordi det er en fantasyfilm – litt lettere enn det meste andre jeg har gjort. Jeg tenkte det ville være gøy å være en del av denne verden, sier Renner.

Filmens handling følger som kjent Hans og Grete i voksen alder – voldelige og traumatiserte av en vanskelig barndomsopplevelse. Filmen har et budsjett på drøyt 300 millioner kroner, og er blant annet spilt inn i Tyskland.