For mange filmelskere stod navnet Brad Bird på toppen av den stadig lengre ønskelista til hvem som skulle regissere den neste «Star Wars»-filmen, planlagt til 2015. Bird har tidligere regissert «The Incredibles» og «Ratatouille» for Pixar, og har således sterke bånd til Disney-konsernet allerede. Og han beviste at han kunne lage familievennlig action med halvskarpe kanter i sin live action-debut «Mission Impossible: Ghost Protocol».

Perfekt for «Star Wars», ikke sant?

Nei da. I går erklærte han seg uaktuell for jobben. Via Twitter, såklart:

Bird er en av mange stjerneregissører som dermed har sagt definitivt nei til å ta på seg «Star Wars»-oppdraget – andre fintfolk inkluderer Steven Spielberg, J.J Abrams og  Quentin Tarantino. Kan det være at man ikke ser etter et stjernenavn for den første regijobben uansett?

I så fall virker outsideren Colin Trevorrow som et stadig hetere navn i denne sammenhengen. Fyren spillefilmdebuterte med indiefilmen «Safety Not Guaranteed» tidligere i år – en veldig søt liten greie som vi så, og likte, under årets Cannes-festival. Få med deg traileren her (filmen er foreløpig ikke ute i norsk distribusjon):

Svenske Moviezine snakket med Colin Trevorrow da han gjestet Stockholm filmfestival i forrige uke, og da var han ganske vag om hans muligheter for å få jobben.

I helgen gravde nettstedet Film School Rejects opp et sitat fra en podcast Trevorrow gjestet i sommer, der han fortalte at han hadde fått fantastiske muligheter som følge av «Safety Not Guaranteed», blant annet et tilbud om å ta over en franchise som mange filmfans har et sterkt forhold til.

«Star Wars»? Neida:

Forresten: Science fiction-filmen som Brad Bird skal regissere heter «1952», og i forrige uke rapporterte vi at George Clooney var i samtaler om hovedrollen.