Da forfatter Gillian Flynn ble intervjuet av Entertainment Weekly om David Fincher-filmatiseringen av romanen «Gone Girl», som hun selv har skrevet manus til, gikk hun langt i å få det til å høres ut som slutten leserne kjente fra boka var totalt omskrevet.

Ben ble så sjokkert, fortalte hun om hovedrolleinnehaver Ben Afflecks reaksjon.

– «Dette er jo en helt ny tredjeakt! Hun har jo bare forkastet hele den tredje akten og startet på nytt!»

Omskrivninger når kjente bøker og tegneserier skal filmes er ingen ny ting, og om de gjøres godt kan de gi fortellingene nytt liv for dem som allerede har lest dem.

For eksempel følger tv-serien «The Walking Dead» i stor grad de samme linjene som kildematerialet og holder seg tro til kjernen av hvem rollefigurene er, samtidig som den vrir og stokker om nok til at alle får seg en overraskelse i ny og ne, uansett hvor utskolerte i Robert Kirkmans univers de måtte være.

Og det er gøy! Men, så har du likevel en andel blodfans som vil at verket skal forbli det samme i alle inkarnasjoner, en hellig urtekst som kun skal illustreres. Disse så nok med mindre blide øyne på endringene i Gillian Flynns mesterlige thriller – selv om det var forfatteren selv som utførte dem.

Under en spørretime på Reddit avdramatiserte imidlertid Flynn endringen en smule, ifølge The Playlist. Et av spørsmålene hun fikk lød:

– Dama mi er en stor fan av «Gone Girl», men ble skuffa da hun hørte at filmen vil bli annerledes sammenligna med boka.

Hvorpå Flynn svarte:

– Dama di trenger ikke å bekymre seg – den nyheten har blitt sterkt overdrevet! Selvsagt må manuset være forskjellig fra boka på noen områder – du må finne en måte å gjøre alle de indre tankene eksterne, du må gjøre mer på mindre plass og du har ikke plass til alt. Men stemningen, tonen og ånden til boka er intakt.

Hun fortsatte med å skryte av David Fincher, og å si at å samarbeide med ham antagelig er det beste stedet for en manusforfatter å starte.

– Å skrive filmmanus trener andre deler av hjernen enn å skrive en roman. Det jeg liker med romaner er at man kan velte seg utover – det føles ganske dekadent. I et filmmanus må du rettferdiggjøre hvert valg. Det er en fin disiplin, men definitivt ikke dekadent.

Filmen fikk forøvrig sin første trailer nylig, og Flynn jobber nå sammen med David Fincher for å gjøre en nyinnspilling av den britiske tv-serien «Utopia».