Er ganske deilig når folk holder det de lover.

Som folka bak den kommende norske kompisfilmen «Å begrave en hund», som i helgen slapp en tulleteaser der de lovet at en ekte teaser var rett rundt hjørnet. Som lovet, så levert – resultatet ser du i videoen over der.

Moro! Men vi sitter også igjen med noen spørsmål, som kanskje regidebutantene Julian Hagemann og Andreas Lisberg sitter med svarene på.

– Luktefinger, nettopp! Det har det vel generelt vært for lite av i norsk film hittil?

– Det er lett å få douchebag-stempel hvis man som fersking i filmbransjen blir sitert på at det er «for lite» eller «for mye» av noe i norsk film, uansett hva man egentlig snakker om. Men, på den annen side er det for lite douchebags i norsk film, så svaret blir ja.

– Kompishumor har en tendens til å bli veldig intern – og her er dere en gjeng venner som lager en film om en gjeng venner. Klarer dere å inkludere en hel nasjon filmseere i gjengen?

– Det at vi er en gjeng venner er litt upresist. Joda, jeg har kjent til Andreas fra jeg var liten, MEN, har aldri likt ham spesielt godt som person. Inntil nå nylig, sier Hagemann.

– Jeg likte ikke Julian spesielt godt selv heller, skyter Lisberg inn.

– De fleste i staben var også nye bekjentskaper for oss, i tillegg var det ingen av skuespillerne som kjente hverandre fra før, de kjente bare oss fra hver sin kant. Så innspillingen var litt som hytteturen vi har laget film om; mye moro men også en del tristesse, surmuling og krangling pluss nestendrap, sier Hagemann.

– Nestendrap?!

– Ja, uaktsomt altså. Det gikk litt fort i svingene og en svær metallgjenstand falt fire meter ned (fra noens hånd) og landet midt i kortspillet til skuespillerne Øivind Vogt og Olav Waastad. Orker ikke helt å tenke på hva som hadde skjedd hvis den hadde landet litt til høyre eller venstre.

Lisberg og Hagemann «håper og tror» at alle som har vært med på prosjektet har dratt det litt i sin retning og litt vekk fra deres eventuelle interne greie.

– Dermed er resultatet blitt relevant og gjenkjennbart for folk flest. Vi tror de fleste gutter vil kjenne seg igjen i hvordan kompiser kan behandle hverandre på gutteturer, mens jenter kan se den og tenke seg om en gang til når typen deres spør om lov til å dra på guttetur en uke i sommerferien, sier Lisberg, før Hagemann skyter inn:

– Eventuelt tenke seg om en gang til hvis de har planer om å delta på en slik tur, fordi de tror de er «en av gutta».

– Og angående filmtittelen: Kan dere gi meg tre alternative titler som også kunne fungert på filmen deres?

– Tittelen ja … vi lette lenge etter denne, og tror vi har landet på den riktige, uanhengig av hvor mange ord den har (var også innom ettordstittelen «Begravelsen») At det er en setning får så være, vi mener den er en mer interessant setning enn en del andre man har hørt som filmtitler i det siste (douchebagsitat nr. 2) Men her er tre andre (som faktisk var oppe til debatt):

• Desertørene
• Livet, as
• Fire dudes som elsker hverandre #nohomo