«A Song of Ice and Fire»-bøkene og serien «Game of Thrones» er noen av tidenes mest lovpriste og populære fantasyverker.

I tillegg til intrikate historier og grundig verdensbygging, er det særlig én ting som definerer universets rykte: at en god bunt av figurene du blir glad i tas av dage på verst mulig vis.

Snart kan du selv bli en av disse ulykkelige romanfigurene. For å samle inn penger til veldedighet tilbyr forfatter George R. R. Martin seg å skrive deg inn i en av de kommende bøkene i serien – og drepe deg på grusomt vis, selvsagt.

Men det koster.

Gjennom en kampanje på Prizeo skal den amerikanske forfatteren samle inn penger til to veldedigheter i nærmiljøet sitt: The Wild Spirit Wolf Sanctuary, som tar vare på den lokale ulvebestanden, og matbanken i byen Santa Fe. Raust!

I likhet med tilsvarende dugnadsinnsamlinger blir du belønnet med stadig større premier etter hvor mye du legger igjen.

Alle som bidrar, uavhengig av valør, blir med i trekningen om å ta en helikoptertur med Martin sjøl til dyrereservatet. Der blir det mulighet til å spørre ham akkurat hva du vil om bøkene.

Selv om ringreven fortsatt skal skrive minst to bind til før historien nøstes opp, har han allerede bestemt slutten. Én person kan altså få et heftig forsprang på vennegjengen. Og dra hjem igjen med tidenes spoiler i baklomma.

Den mest høythengende belønningen åpnes likevel opp rundt 120 000 norske kroner.

– Her får du den utrolig eksklusive muligheten til å la Martin oppkalle en figur etter deg i en fremtidig «A Song of Ice and Fire»-bok. Du velger hvilket samfunnslag figuren er fra, og kommer selvsagt til å lide en grusom død! lyder prosjektsida.

Du bør nok ikke regne med å lede din egen klan i kampen om de syv kongerikene og jerntrona, men i minste fall bli en del av et bokverk som utvilsomt skriver seg inn i fantasyhistorien.

Ikke minst nå som tv-serien har eksplodert og blitt HBO-nettverkets største noensinne. Så gjenstår det å se akkurat når Martins neste bok er ute. Skrivetempoet hans kritiseres ofte for å være … uforutsigbart.

Serien kommer likevel til å leve sitt eget liv framover. Også serieskaperne har fått vite slutten av Martin personlig, i hvert fall i grove trekk, og de har lovet å avslutte i eget tempo – uavhengig av om forfatteren blir ferdig før eller etter dem.

De har allerede tatt seg ulike friheter med universet, som å skrive inn nye sidehistorier eller vektlegge enkeltfigurer mye mer enn i bøkene, noe universets skaper etter sigende setter pris på.

Denne ukas episode ble nok et eksempel på pennesmedens uforutsigbarhet, og satte en sånn støkk i en seer at han eller hun rett og slett kappet sin egen, superlykkelige versjon. (OBS! Videoen avslører historieinnhold)

Nå til helga slippes sesongens niende og nest siste episode. Tradisjonen pleier dette å være det heftigste, mest opprørende kapittelet i hver sesong. Tvi tvi!

DjbD7TR