Trofaste Filter-lesere (hei til deg!) har trolig lagt merke til at vi i redaksjonen er enorme fans av Gareth Evans«The Raid: Redemption», den indonesisk/amerikanske voldsballetten som vi ga seks stjerner da den kom ut på video on demand.

Den kom imidlertid aldri på kino i Norge, i likhet med de fleste asiatiske sjangerfilmer som ikke nødvendigvis kvalifiserer til offentlige støttekroner.

Derfor hadde vi aldri store forhåpninger til at oppfølgeren, «The Raid 2: Berendal», noen gang skulle dukke opp på norske lerreter. Men joda!

Distributør Actionfilm melder nå at den kommer like over sommeren, nærmere 8. august, og at den i hvert fall blir satt opp i de store byene.

Hurra! Vi anbefaler vanvittig varmt at du sparer litt av sommerens kinobudsjett til denne. Det er vanskelige tider for den delen av kinobransjen som ønsker å ha et variert og kvalitetstungt repertoar, og det ville vært supert om «The Raid 2» ble stående igjen som et eksempel på at det faktisk går an å tjene litt penger på denne typen film.

Det er i hvert fall utrolig lovende at «The Raid 2» har fått minst like mange godord fra kritikerne som eneren (IMDB-rating står i skrivende stund på knallsterke 8,6).

Filmen starter opp der førstefilmen slutter, etter at Iko Uwais’ politirollefigur på imponerende vis har nedkjempet alle skurkene i høyblokken. Der handlingen i eneren foregår innen et svært begrenset geografisk område, er toeren langt mer ekspansiv med langt flere locations.

Men Uwais er fremdeles på kompromissløs jakt etter skurker i Jakartas underverden, og vi kan definitivt forvente at han nedkjemper horder av blodtørstige gangstere ved hjelp av imponerende velkoreograferte og gloriøse indonesiske kampsportmetoder.

8. august, altså. Håper å se deg i kinosalen.

SONY-XROS-01_MPAA_030614.indd