«Penny Dreadful» er egentlig en ganske modig satsing. Man finner i hvert fall ikke bare kompromissløse skrekkserier med formidable budsjetter og tid til å fortelle en unik historie i HMV-tilbudshylla på vei hjem fra Muse-konsert i London.

I motsetning til mange modige serier, har den nye Showtime-sluggeren samtidig tiltrukket nok seere til å få leve enda litt til.

AVClub bekrefter nå at det blir en andresesong av «Penny Dreadful». Jippi!

Denne uka er Josh Hartnett, Timothy Dalton og resten av gjengen kommet akkurat halvveis i det innfløkte krimdramaet fra viktoriatidens London. Programmet har tydeligvis rukket å gi mersmak både hos seerne og kritikerne.

Showtime-direktøren David Nevins er faktisk så fornøyd at han er ordentlig breial i den nye pressemeldingen.

– Å plukke opp «Penny Dreadful» er en av de enkleste beslutningene jeg har tatt, siterer AVClub ham.

Serien skal allerede ha samlet et ganske formidabelt publikum rundt omkring i verden, og særlig vært en suksess på Showtimes strømmetjeneste Anytime. Det er faktisk deres mest populære serie på nettet noensinne.

Første sesong av «Penny Dreadful» handler i veldig grove trekk om en gjeng halvveis ufrivillige vampyrjegere i 1800-tallets London som krysser sabler for å komme til bunns i en overnaturlig konspirasjon.

I tillegg til å legge forfriskende mye energi i å skildre en av Europas gyseligste og mest interessante perioder, er universet også fullstappa med velkjente romanfigurer som Dr. Frankstein og Dorian Gray.

Det har også blitt den nye boltreplassen til Josh Hartnett, som har fått relansere seg selv som en litt engimatisk pistolsnurrende cowboy. Det virker det som om han trives godt med.

– Favorittfilmene min er skumle filmer. Jeg tror jeg likte de mørke sidene av «Batman» bedre enn de lyse fargene i «Superman» som barn. Jeg tror vi trekkes mot mørket fordi det er noe vi ikke ser hver dag, fortalte Hartnett i et nylig intervju vi gjorde med ham.

Navnet på serien er forresten tatt fra små skrekkhistorier solgt som følgeblader på den samme tida. Til en penny, selvsagt. De var vel egentlig noe ganske likt fanfics i dag, og gjerne akkurat like grisete.