For noen uker siden la Amazon all makt i sine amerikanske og engelske kunders hender da de la ut 14 pilotepisoder til originale nettserier de vurderte å produsere videre.

Nå har folket talt, og resultatet er egentlig som forventet når fem serier nå står igjen med en videre rett på livet. Allerede vet vi at farsen «Zombieland» ikke var med videre i vurderingen, etter at manusforfatteren røpet seg på twitter.

Minst overraskende av «vinnerne» er den politiske komiserien «Alpha House», med John Goodman og «The Wire»-veteran Clark Johnson i hovedrollene (samt et fint gjestebesøk av en tannpussgråtende Bill Murray i piloten).

Serien er skapt av «Doonesbury»-skaper Garry Trudeau, som garantert har mye interessant politisk satire i ermene når han nå får fortsette med fortellingen om en rekke toppolitikere som bor sammen i et kollektiv.

Den andre av «voksenseriene» som slapp gjennom nåløyet var «Betas», en av våre personlige favoritter etter å ha sett gjennom alle pilotene.

I denne relativt smarte komiserien følger vi fire kompiser som prøver å lansere en sosial dating-app – serien fortoner seg som en ålreit blanding mellom «The Social Network» og «Big Bang Theory».

Piloten ble regissert av Michael Lehmann, som har erfaring fra en lang rekke tv-serier som «Dexter», «True Blood» og «Californication».

De tre barneseriene som ble stemt fram av titterne, er «Annebots», «Creative Galaxy» og «Tumbleaf». Alle de fem seriene vil påbegynne produksjonen i løpet av året og tidlig neste år.

– Det er interessant å se denne prosessen bevege seg framover, i nøyaktig den retningen vi planla. Suksessen til den første ladningen av piloter har gitt oss lyst til å gjøre noe tilsvarende med enda flere serier – dette er bare begynnelsen, sier Amazon Studios-sjef Roy Price til Television Business International.

Han utelukker heller ikke at flere av seriene fra den første pilotrunden kan få grønt lys. Vi krysser derfor fingrene for at «Onion News Empire» med Jeffrey Tambor klarer seg, for dette vil vi se mer av:

Oppdatering: Niiiice!

 

Så lenge Amazon ikke har lansert støtte for sine nettserier i Norge, er det uansett ikke bare-bare å se de ferdige resultatene – med mindre man trikser med noen amerikavennlige omveier (eventuelt at Amazon strammer opp sin Lovefilm-tjeneste her til lands).