Kjære leser, visste du at en av årets mest interessante komedier nylig kom rett på video i Norge? Trolig er svaret «nei», i hvert fall om vi skal tro våre og landets salgslister.

«Bernie», av Richard Linklater og med Jack Black og Matthew McConaughey i ledende roller, hadde fortjent et større publikum – les vår anmeldelse her.

For de tolv-tretten av oss som gledet oss over «Bernie» (og forsåvidt også likte Black og Linklaters «School of Rock») har vi imidlertid en god nyhet: Black og Linklater er allerede i gang med planleggingen av et nytt prosjekt: En komedie om bowling!

– Det handler om en fyr som gir opp alt for å satse på en profesjonell bowlingkarriere, sier Jack Black til New York Times.

Og enda bedre: Hovedkarakteren i filmen er trolig basert på den kontroversielle legenden Pete Weber – kjent for et gudbenådet talent og for særdeles utagerende oppførsel både på og utenfor bowlingbanen:

Det har jo som kjent blitt laget noen gode bowlingkomedier tidligere:

Dette blir forresten ikke det første Richard Linklater gjør – det blir derimot «Before Midnight», oppfølgeren til «Before Sunrise» og «Before Sunset» med Ethan Hawke og Julie Delpy, som kommer til neste år.

Men du – lei «Bernie» her, da vel!