«Synecdoche, New York» var en av aller beste – om ikke den beste – filmen jeg så i 2009. Samtidig satt jeg igjen med en litt uggen følelse etterpå av at regidebutant Charlie Kaufman (som tidligere har skrevet «Being John Malkovich», «Adaptation» og «Evig solskinn i et plettfritt sinn») kanskje aldri kom til å få regissere film igjen.

Én ting var at Kaufman (avbildet med Philip Seymour Hoffman over) hadde insistert på en filmtittel som få – selv amerikanere – klarte å uttale korrekt, en annen ting var det enormt ambisiøse manuset.

Og ganske riktig: «Synecdoche, New York» klarte bare å spille inn en knapp femtedel av produksjonsbudsjettet sitt.

Derfor tok jeg det med en klype salt da meldingene begynte å komme om at Kaufman planla en satirisk musikal (også denne med et vanvittig ambisiøst plott) titulert «Frank or Francis».

Nå ser imidlertid ut til at ting begynner å løsne for prosjektet, i hvert fall har en rekke skuespillere takket ja til roller i filmen.

Steve Carell, Jack Black, Nicolas Cage skal spille henholdsvis en manusforfatter, en filmblogger og en aldrende komiker. I går ble det også klart at Kate Winslet og Catherine Kenner (begge gamle Kaufman-kjenninger) hadde takket ja til kvinnelige hovedroller.

Og nå har også Elizabeth Banks blitt med, ifølge The Playlist.

Flinke Banks er kanskje mest kjent for roller i blant annet «30 Rock», «Zack and Miri Makes a Porno» og «Spider-Man»-filmene, men får nå muligheten til å vise seg fram i en mer kunstnerisk utfordrende film.

Det er ikke kjent når innspillingen av «Frank or Francis» skal begynne.