Den første «Snabba Cash»-filmen åpnet en del dører for våre flinke filmnaboer i øst – ikke minst for hovedrolleinnehaver Joel Kinnaman, som både er «Robocop»-aktuell og klar for en (mindre) rolle i Terrence Malicks kommende.

Men også regissør Daniel Espinosa viste med «Snabba Cash» at han kan lage svært effektiv action, og siden ble 35-åringen hanket inn for å lage årets «Safe House» for Universal Pictures. Også det ble en svært god, om enn ikke perfekt, actionthriller – så nå venter enda tyngre oppgaver.

Deadline rapporterer nå at Espinosa nå er i samtale med Summit Entertainment – de som blant annet lagde «Twilight»-filmene og «The Hurt Locker», du vet – om å regissere «Child 44».

Filmen vil være basert på romanen ved samme navn, skrevet av britiske Tom Rob Smith, og handler om MGB-agenten Leo Demidov som etterforsker en serie grusomme barnedrap begått i Sovjetunionen under Stalins regime.

Krimboka var delvis basert på en sann forbrytelse – Andrei Chikatilo ble i 1992 dømt for å ha drept minst 52 kvinner og barn mellom 1978 og 1990.

Her er en dokumentar om Chikatilo, forresten:

Ridley Scott var forresten tilknyttet «Child 44» en gang, men Scott har til enhver tid mange baller i lufta og vil det nærmeste året være svært opptatt med innspillingen av «The Councelor». Derfor har han nå sagt fra seg prosjektet.

Summit ønsker å gå i gang med innspillingen av «Child 44» i januar, men har ikke offisielt gitt et grønt lys for filmen ennå.

Lei Daniel Espinosas filmer hos Comoyo: