20th Century Fox er som alle andre filmstudioer avhengige av å få mest mulig folk til å besøke filmene deres på kino i premierehelgen.

Slikt medfører gjerne også at filmer blir flyttet på når konkurrerende filmer anses for å kunne potensielt stjele noe av publikumet.

En av disse filmene som skaper trøbbel er Universals «Dracula Untold», som slippes i begynnelsen av oktober 2014.

Fox hadde selv satt opp sin «Frankenstein» (ikke «I, Frankenstein») med Daniel Radcliffe (Igor) og James McAvoy (Victor von Frankenstein) i slutten av samme måned, men har nå skjøvet filmen helt fram til januar 2015, ettersom de fryter at Dracula kan ta livet av Frankensteins monster.

En annen Fox-film vi heldigvis ikke trenger å vente like lenge på er David Finchers filmatisering av Gillian Flynns glimrende krimbestselger «Flink pike» («Gone Girl»).

Det ledige hullet etter «Frankenstein» åpner nemlig for en høstpremiere for filmen, som har Ben Affleck og Rosamund Pike i hovedrollene.

Samme måned kommer forøvrig Guillermo del Toros «Romeo & Julie»– og Dia de los Muertos-inspirerte animasjonsfilm «Book of Life» fra Fox Animation.

Hmmm, Dia de los Muertos. Nå fikk jeg lyst til å spille «Grim Fandango» på nytt.