Det er pilotsesong i amerikansk tv-industri, hvilket betyr at produksjonsselskapene i skrivende stund jobber med casting og innspilling av pilotepisoder som en distributør (typisk en tv-kanal) kan velge å bestille en hel sesong av eller dumpe i søppelkassa.

Mange piloter blir spilt inn uten at noen kanal velger å plukke opp hele serien, så om noen av disse smånyhetene gjør deg entusiastisk får du huske på at det er et STORT forbehold om serien faktisk får grønt lys.

Men altså:

Skuespillere fortsetter å strømme til den potensielle Jo Nesbø-serien «I Am Victor». Serien er satt opp hos NBC, og fra før er blant andre John Stamos og Megan Dodds klare.

Nå er også Angela Sarafyan castet til piloten, melder Deadline. Hun er mest kjent for rollen som Tia i den siste «Twilight»-filmen, og har også endel tv-erfaring fra serier som «Law & Order: Special Victims Unit» og «The Good Guys».

Som kjent er Nesbø med som produsent av serien, mens pilotepisoden – om en briljant skilsmisseadvokat – er skrevet av Mark Goffman – en særdeles merritert manusforfatter som også har skrevet flere episoder av «Presidenten», «Studio 60 on the Sunset Strip» og «White Collar».

Blir spennende, dette her.

Spennende virker også CBS-dramaet «Backstrom», basert på svenske Leif G.W. Perssons karakter Evert Bäckström – en rasistisk, alkoholisert og overvektig politimann som dukker opp i flere av Perssons bøker.

Persson har tidligere uttalt at han gjerne skulle ha sett James Gandolfini i rollen, men nå er det klart at Rainn Wilsson går fra komikk i «The Office» til tittelrollen i piloten.

Godt valg, mener vi. Og at Wilson også er dritsur i virkeligheten, vet vi etter å ha sittet på fly sammen med ham en gang.

Antihelten Bäckström var sist å se på svenske tv-skjermer før jul, da i Claes Malmbergs kritikerroste skikkelse i serien «En pilgrims död»:

Mer pilotnytt: Showtime planlegger serien «The Vatican», godt timet opp mot pavevalget og alt det der.

Nå er Bruno Ganz hyret inn til å spille pave Sixtus VI, og han skal blant annet spille mot Kyle Chandler («Friday Night Lights», «Argo») som skal portrettere en kardinal fra New York.

Dette blir ikke en historisk paveserie som «The Borgias», men snarere en thriller som utforsker maktspillet og hemmelighetene i den moderne katolske kirke.

Ganz spiller for øvrig også i Hans Petter Molands kommende film «Kraftidioten», der han spiller mot Stellan Skarsgård:

Dette er for øvrig ikke de eneste spennende pilotnyhetene som dukket opp i helgen.

Men vi nøyer oss med bare å nevne at Stephen Fry dukker opp i CBS-komipiloten «Super Clyde» (mot blant andre Rupert Grint), mens Amber Tamblyn får hovedrollen i den potensielle dramaserien «Anatomy of Violence», fra «Homeland»-skaperne Alex Gansa og Howard Gordon.