Etter kassasuksessen «Pirates of the Caribbean 5» er Joachim Rønning (45) i forhandlinger om å regissere nok en storfilm for Disney-konsernet, nemlig oppfølgeren til Angelina Jolie-filmen «Maleficent» fra 2014. Trolig med opptaksstart allerede på nyåret, melder Deadline.

Vent, det er mer!

Vestfoldingen er fortsatt tilknyttet en filmatisering av Michael Crichton-romanen «Micro» for produsent-legeden Frank Marshall – kjent for «Poltergeist», «Gremlins», Indiana Jones-filmene med mer. Og forventes å få jobben med den sjette «Pirates of the Caribbean»-filmen!

Blant de 20 beste åpningshelgene

Tydelig at noen synes det var moro å tjene over 280 millioner dollar i sommer. Det er nemlig det Disney sitter igjen med etter at kostnadene er betalt for årets «Pirates»-film, som etter en kronglete tilblivelse med manus-omskrivinger og illegal hundeimport og what not særlig gjorde det særs godt i internasjonale markeder og skrev seg inn på topp 20-lista over de beste globale åpningshelgene.

Rønning debuterte sammen med barndomskompisen Espen Sandberg med «Bandidas» i 2006, før han nærmest oppfant den moderne norske blockbusteren med «Max Manus» (2008) og ble Oscar-nominert for «Kon Tiki» (2012).

Ideen om å filmatisere Lars Saabye Christensen-filmen «Beatles» måtte de legge fra seg da de fikk tilbudet om å gjenopplive sjørøverfranchisen til Johnny Depp, og i fjor ble det kjent at regissør-duoen skiller lag da Sandberg fikk grønt lys for den store Roald Amundsen-filmen her hjemme.

Rønning, derimot, jobber fortsatt i USA der i fjor ble tilknyttet Tom Cruise-filmen «Methuselah» for Warner Bros og har utviklet en science fiction-serie sammen med broren Andreas. For snart fire år siden var det også snakk om at han skulle få lage julenissens origin-story.

Fikk skryt av Bruckheimer

At det er planer om en ny «Maleficent» har vært kjent siden hovedrolleinnehaver Jolie snakket om det i intervjuer for en måneds tid siden.

Originalfilmen, basert på den onde stemora i eventyret om Tornerose, var en global hit for tre år siden, og det er det samme manusforfatter/produsent-teamet som nå snekrer sammen toeren.

At «Pirates of the Caribbean»-filmenes mektige produsent Jerry Bruckheimer er fornøyd med at han stolte såpass på et par norskinger at han lot dem sitte med ansvaret for et mangemillioners-budsjett og en av verdens største filmstjerner, har kommet fram i flere sammenhenger.

Som da Bruckheimer kastet seg på en tråd på det sosiale spørsmål-og-svar-mediet Quora om hva de forskjellige regissørene opp gjennom åra har tilført serien:

«Joachim Ronning and Espen Sandberg brought their own enormous energy to “Dead Men Tell No Tales,” and a great enthusiasm for the Pirates of the Caribbean series. (…) They love to keep the camera fluid, so they utilized a range of new technologies, such as camera drones, to literally keep things moving. I think that Joachim and Espen also brought a great deal of humor to “Dead Men Tell No Tales,” as did screenwriter Jeff Nathanson, which made good use of Johnny’s enormous comic talents, particularly in the bank heist and guillotine sequences».