Ok, «Game of Thrones» blir kult – men HBO-serien jeg mest personlig ser mest fram til i år er den fjerde sesongen av «Boardwalk Empire».

Hvorfor? Fordi sesong tre var helt utsøkt, først og fremst.

Men også fordi serien, ikke minst på grunn av et par høyprofilerte dødsfall i den forrige sesongen, får med flere nye fjes og nye manusforfattere.

I går ble det for eksempel klart at flinke Jeffrey Wright er klar for «Boardwalk…». Kanskje ikke verdens mest kjente navn, men en strålende karakterskuespiller kjent blant annet for tittelrollen i «Basquiat» og for rollen som Felix Leiter i to Bond-filmer. Også skal han spille Beetee i den kommende «The Hunger Games»-oppfølgeren!

Wright skal spille karakteren Valentin Narcisse (!), en feinschmecker og filantrop som tilfeldigvis også kontrollerer Harlem. Tør vi tippe en ny superskurk?

Nyheten om castingen av Wright kommer bare en uke etter at det ble klart at også Ron Livingston («Office Space», «Swingers», «Band of Brothers») er klar for en større rolle – som en forretningsmann som vekker interessen til Gillian Darmody.

Det ender neppe godt.

Og da har vi fremdeles ikke nevnt at Domenick Lombardozzi (aka Thomas «Herc» Hauk fra «The Wire») dukker opp som Ralph Capone, Als eldre bror. Eller at Brian Geragthy («The Hurt Locker») skal spille en ny spritagent med uklare motiver.

Hvordan i alle dager skal manusforfatterne klare å holde styr på alle disse nye folka i tillegg til de allerede mangfoldige historietrådene?

Svar: De har ansatt enda flere flinke folk i manusteamet.

I november hentet HBO inn George Pelecanos og Dennis Lehane – to av USAs aller fremste krimforfattere, som også skrev mange av de beste episodene av «The Wire».

George Pelecanos (til venstre) og Dennis Lehane.

Særlig Pelecanos får mye kreativ innflytelse, da han også blir en av seriens hovedprodusenter.

Sesong fire av «Boardwalk Empire» er forventet å starte opp til høsten.