Det er mange fordeler ved å ha filmer og tv-serier fritt tilgjengelig i den fantastiske skyen via tjenester som Netflix.

Men like fantastisk er det ikke alltid at alle andre får vite at du brukte store deler av gårsdagens «sykedag» på å se tolv episoder av «Charmed» eller «My Little Pony».

Du kan enkelt sørge for at andre utenfor huset ikke får tilgang på tittehistorikken din ved å deaktivere koblingen til Facebook, eller endre innstillingene så den ikke kringkaster hver enkelt episode (noe du kanskje bør vurdere uansett).

Men det hindrer ikke andre i husholdningen fra å se hva du sist så på – samt at alle anbefalingsmekanismene knyttes opp til innhold du strengt tatt ikke er interessert i å vite noe av straks barna endelig er i seng.

Hvordan fjerner du så dette? Jo, takket være en liten skjult nyhet hos Netflix kan du nå selektivt slette innhold fra loggen: Gå inn på innstillinger – din konto, og under profilinnstillingene velger du «strømmehistorikk».

velgbort

Da er det bare å velge bort ting som «Teletubbies» eller «Jim Jefferies: BARE», litt avhengig av hvordan du vil at profilen din skal framstå.

Om du, som oss, også er flittig bruker av amerikanske Netflix, må du eventuelt gjenta samme operasjon der.

Husk også at Netflix nå på en rekke enheter tillater flere i husholdningen å ha egne brukerkontoer på tjenesten, samt en egen barnemodus – noe som også gjøre det lettere gjør det mulig å skille Clinter’n fra barne-tv-helvetet.

Verdt å merke seg er det også at dersom du har en barnekonto satt opp, finnes det ikke noe sletteknapp der – du kan dermed finne ut hva barna har sett på (for mye).

Netflix tester ifølge Gigaom.com forøvrig også en en egen «privatmodus» om dagen, som eventuelt vil gjøre det mulig å skru av loggingen av det du velger å se på.

Se alle våre streamingtips!