Fikk du ikke med deg fjorårets utsøkte ITV-krim «Broadchurch» har du mye gøy i vente. Chris Chibnalls atmosfæriske krimdrama var definitivt et lite must (til tross for en slutt som kan diskuteres), og nå har også amerikanske Fox bestemt seg for å gjøre en amerikansk remake.

«Gracepoint» starter opp til høsten, og nå har Fox sluppet den første traileren i forbindelse med upfronts.

Og selv om serien på papiret føles litt unødvendig for oss som så «Broadchurch», spørs det om ikke vi blir nødt til å se denne også.

David Tennant har lagt om til en (imponerende?) amerikansk aksent, og gjentar rollen som den mannlige etterforskeren.

«Breaking Bad»-kjenningen Anna Gunn blir forhåpentlig bra som Tennants kvinnelige motspiller- i tillegg får vi med oss en gryntende Nick Nolte i en birolle, Michael Peña («End of Watch», «Eastbound and Down») spiller drapsofferets far etc. Mange bra folk.

gracepoint-fox-upfronts

Og én ekstra grunn til å få med seg serien:

– Jeg vet ikke helt hvor alt dette er på vei. Slutten kommer til å bli annerledes, jeg håper bare ikke at det var jeg som gjorde det, sier Tennant til The Guardian.

For dere som vanligvis boikotter amerikanske nyinnspillinger har vi også gode nyheter. Sesong to av «Broadchurch» er nemlig også på vei – manuset er ferdigskrevet og mange av skuespillerne fra den første sesongen har forpliktet seg på nytt.

David Tennant vil trolig slite med språkforvirring og skal spille Alec Hardy igjen, mens Ellie Miller (Olivia Colman) forhåpentlig har ristet av seg sjokket fra første sesong og gjør seg klar til en ny kriminalsak.

Også Dannys foreldre og han litt suspekte lokale presten vil dukket opp i sesong to, som manusforfatter Chibnall har lovet at skal bli helt annerledes enn den første.

Innspillingen starter i løpet av få dager.