Mye Tim Burton i dag (se også dagens tv-tips), men det er vel vanskelig å unngå når «Mars Attacks!» sendes på tv, og traileren til hans kommende film «Frankenweenie» slippes på samme dag (se også opp for trailer til Burtons «Dark Shadows», som visstnok er rett rundt hjørnet).

«Frankenweenie» kommer til høsten (timet opp mot Halloween) og er et forsøk fra Burton på å finne tilbake til de kreative saftene som førte til at han sto fram som en av verdens mest orignale filmskapere på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet.

Den er faktisk basert på en kortfilm Burton lagde i 1984, om en ung Victor Frankenstien som bestemmer seg for å sy sammen og gjenopplive hunden etter at den har blitt påkjørt av en bil.

Comoyo Filter besøkte i fjor Three Mills Studios i London, der Burton og hans team arbeidet med filmen:

– Poenget var å gå tilbake til de originale tegningene og prøve å fange ånden derfra. I årenes løp dukket andre karakterer opp, og jeg begynte å tenke «stop motion» og svart/hvitt. Se på de senere «Frankenstein»-filmene, hvor de introduserte nye skikkelser, som «House of Frankenstein». Dette er litt i samme gate, sa han.

Vi spurte også «head of puppets» Andy Gent hva han mener det burtonske består i:

– Du vet, det er skrudd, forvrengt, strukket. Det som definerer stilen hans, er gjerne overdrevent langlemmede skikkelser eller tjukkaser på syltynne bein. Vi streber etter det der utenomjordiske perspektivet som finnes inne i Tims hode.

De engelske stemmene i filmen innehas av Winona Ryder, Martin Short, Martin Landau og Catherine O’Hara.

 

Her er forresten originale «Frankenweenie», som Tim Burton lagde i 1984: