Beklager, men solskinnet i Oslo får ta skylda for at denne saken ikke kommer ut hos oss før i dag, når traileren vitterlig ble sluppet allerede lørdag. Uansett er en ny trailer til en Judd Apatow-film en STOR begivenhet i vår bok, særlig når det er snakk om en film han også har skrevet og regissert.

I korthet: Etter vår oppfatning har vi levd i en gullalder for amerikansk filmkomikk de siste seks-sju årene, og det er mye takket være Apatow. Som produsent for blant annet «Superbad», «Anchorman» og «Bridesmaids», og som regissør for «The 40 Year Old Virgin», «Knocked Up» og «Funny People» har han vært en slags garantibærer for komikk av oppsiktsvekkende jevn og høy kvalitet.

Hans egne filmer har også hatt soleklare seriøse dramakvaliteter, og kan slippet av «This is 40» i januar tyde på at Apatow & co. tror de kanskje kan ha en sjanse i neste års Oscar-kappløp?

Dette er en slags frittstående oppfølger til «Knocked Up», der vi følger Debbie (Leslie Mann) og Pete (Paul Rudd) idet alderen deres nærmer seg de magiske 40. Leslie Mann er jo som kjent Apatows kone også i virkeligheten, og deres felles barn Maude og Iris spiller ungene her akkurat som de også gjorde i «Knocked Up».

Den første traileren har et par morsomme øyeblikk og er passende tonesatt av gamlisen Paul Simon og de litt yngre indietrynene i Fun. En hel rekke fantastiske folk står på rollelista her, i tillegg til Melissa McCarthy (som vi får et glimt av i traileren) dukker blant andre John Lithgow, «Girls»-Lena Dunham og – ahem – Megan Fox opp i større og mindre roller. Fox har åpenbart bestemt seg for å bli komiskuespiller, og gjerne for oss.

Det er ingenting i traileren som demper våre skyhøye forventninger, i hvert fall, selv om de drøyeste poengene som vanlig spares til en usensurert trailer som trolig slippes nærmere filmens utgivelse.

 

PS: Judd Apatow-produserte «The Five-Year Engagement» med Jason Segel gikk opp på amerikanske kinoer i helgen, og gjorde det faktisk ganske dårlig på tross av gode anmeldelser. Folk, ass!