Sammen med Don LaFontaine har Hal Douglas vært en av Hollywoods mest kjente og mest brukte trailerprofiler gjennom flere årtier.

Han lånte stemmen sin til flere hundre film- og tv-promoer i løpet av en aktiv karriere fra begynnelsen av 70-tallet og helt fram til 2010, blant dem «Philadelphia» (spol fram til 2:30):

«Forrest Gump» (spol fram til 2:20):

Og «Con Air» (1:40). This summer, check your weapons, take your seat and say your prayers.

Nå er Douglas død etter komplikasjoner som følge av bukspyttkjertelkreft, melder New York Times.

Hal Douglas er kanskje best kjent for tulletraileren til Jerry Seinfelds «The Comedian», som er sett flere titalls millioner ganger på Youtube. Her utviste han betydelig selvironi på vegne av trailerstemmeyrket.

At Douglas ble en superstjerne er definitivt å ta litt hardt i, men han var en av få menn (dette er jo et fryktelig mannsdominert yrke) som kunne ta seg godt betalt for å gjøre en slik jobb.

Ifølge Washington Post kunne han på sitt meste ta opp mot 2000 dollar for en enkelt trailerjobb, som det tok mellom 15 minutter og en time å spille inn.

Han bygde et lite studio i sitt eget hus, og ifølge avisa hendte det titt og ofte at han gjorde trailerjobber i pyjamas. Låter som en drømmejobb i grunn.

– Å si at han var bra er ikke på langt nær dekkende. Han var en historieforteller. Enten han gjorde «Buffy the Vampire Slayer» eller «Terminator 16» klarte han å formidle emosjoner og formidle det vi kaller Løftet – et løfte om opplevelsen du kommer til å få som publikummer, sier stemmeskuespiller Marcie Tobias til Washington Post.

For øvrig kom det en komedie i fjor med handling fra den maskuline trailerstemmeleggerverden.

Lake Bells «In A World…» handler om datteren til en stemmelegende – ikke helt ulik LaFontaine eller Douglas – som bestemmer seg for å gå i farens fotspor.

Det viser seg imidlertid ikke å være så enkelt å få aksept for at en kvinne skal stemmelegge en trailer.

Fin liten sak, anbefales for en lat søndag: