Den nye filmfestivalen Filmfest Oslo, som ble arrangert i februar/mars, hadde egentlig ganske mye bra ved seg. Inspirert av musikkfestivaler, og da spesielt Øya-festivalen, ønsket arrangørene å skape en sosial ramme rundt det brede utvalget av filmer som ble vist – heller ikke de var så verst, med «Hugo Cabret» (og en besøkende Sir Ben Kingsley) og «Iron Sky» som noen av de 50 filmene.

Nå melder imidlertid Dagsavisen at to de to filmjournalistene, kameratene og initiativtakerne til festivalen, Anders Fagerholt og Morten Steingrimsen, har trukket seg helt ut av Filmfest Oslo. Det skjer etter at festivalen endte med underskudd, med påfølgende intern krangling mellom de to og festivalens leder Arild Støfring.

Uenigheten gikk ifølge Dagsavisen hovedsaklig ut på hvem som skulle være leder for festivalen, men også om programprofil og økonomistyring.

– Dette er konflikter som jeg har lagt bak meg og som jeg ikke har lyst til å kommentere i mediene, sier Anders Fagerholt til Dagsavisen.

– Jeg synes det ble et bra program til å være det første året festivalen ble arrangert. Jeg håper noen kan arbeide videre med å gi Oslos filminteresserte en festival med en bred profil, sier han videre til avisa.

Festivalen siktet høyt, men endte bare opp med 13.000 besøkende totalt. Hvor mange av disse som faktisk betalte for billettene, og hvem som var inviterte av sponsorer, er ikke kjent.

Oslo Kino, som støttet festivalen med 250.000 kroner, fri tilgang på fire kinosaler og markedeksponering verdt én million kroner, varsler nå at de vil evaluere sin framtidige støtte til festivalen.

I et tilsvar avdramatiserer Støfring det hele:

– At eierstrukturer i et selskap endrer seg over tid er ikke så merkverdig. Heller ikke at folk får annet å gjøre underveis som kan gjøre det vanskelig å fortsette med samme innsats og visjon som først antatt, skriver Støfring til Dagsavisen, og forsikrer med det samme om at det blir en Filmfest Oslo 2013.