Stephen King-boka «The Stand» fra 1979 er muligens det beste skrekkforfatteren noensinne har skrevet.

– Det er noe litt deprimerende over en så enstemmig enighet om at du gjore ditt beste arbeid for tjue år side, skal King på ett tidspunkt ha sagt, ifølge en Vulture-artikkel som rangerer forfatterskapet hans.

Men er det rart at folk (meg selv inkludert) elsker «The Stand»?

Den står fortsatt som en av de store klassikerne innen postapokalyptiske fortellinger, hvor mesteparten av menneskeheten først utryddes av et influensavirus før et digert kobbel av minneverdige karakterer må utkjempe en episk kamp mellom godt og ondt.

Nå er boka på vei til å bli film, med Josh Boone i registolen. I et intervju hos Vulture fortalte han nylig om planene for filmen:

– Vi skal gjøre en tre timer lang film med 17 års aldersgrense og en fantastisk besetning av toppskuespillere over hele linja. Hver eneste én av de rollefigurene vil være noen du gjenkjenner og kan relatere til.

Boone, som er stor King-fan, er naturlig nok opprømt. Faktisk mener han at han aldri har vært mer opprømt i hele sitt liv. Det er opprømt, det.

– Da jeg møtte Stephen King klemte jeg ham med tårer i øynene. Han betydde så mye for meg da jeg var ung. Jeg sier fortsatt at alt jeg har lært om skriving, har jeg lært av Stephen King.

35 år gamle Boone, for tida høyaktuell med filmatiseringen av John Greens bestselger «The Fault in Our Stars», har litt av en utfordring foran seg.

Den komplette utgaven av «The Stand» (originalen var over 800 sider) som kom ut i 1990 er på over 1100 sider, og da fortellingen ble fortalt i en miniserie i 1994 varte den i seks timer – selv i kraftig nedredigert form.

En film – selv om den er tre timer lang – vil dermed måtte gjøre noen temmelig harde valg.

Miniserien, med blant andre Rob Lowe, Molly Ringwald og Gary Sinise i noen av hovedrollene, er forøvrig en av de bedre Stephen King-filmatiseringene i omløp.

Riktignok bærer serien litt preg av at den var laget for TV og at tidens tanns tæring, men å kjøpe den på dobbel VHS var likevel en av de bedre investeringene jeg gjorde på 90-tallet.

Fortsatt titter jeg innom den stemningsfulle åpningssekvensen på YouTube fra tid til annen.

Stemning! Det eneste virkelige ankepunktet er at den dessverre er veldig tro mot den omdiskuterte slutten (er den dårlig eller er den ok? Jeg heller mot dårlig) til boka.

Ikke at jeg skal spåiåiåile noe altså, men fy farsken.

Jeg håper inderlig Boone fikser opp i akkurat det når manuset til den nye versjonen skal hamres ut.

Kampen mellom Gud og djevelen er forresten sterk til stede gjennom hele fortellingen til Kingmed tanke på bibelbølgen som skyller over Hollywood nå om dagen er det muligens ikke helt tilfeldig at filmen har fått grønt lys akkurat nå.

Samtidig er det nok av andre King-prosjekter på vei.

Blant annet er både en remake av «IT» og en forløper til «’The Shining» (forøvrig med tidligere «The Walking Dead»-showrunner Glen Mazzara bak spakene) planlagt fremover.