Filmarkivet.no overses ofte når vi skal liste opp norske strømmetjenester, men tjenesten er med sine 10 år blant de eldste i Norge. Jeg husker blant annet at vi samarbeidet litt med dem da jeg tidligere arbeidet som journalist i Dagbladet.no (kåtleif-leserne som kom dit fra DB leide i hvert fall Margreth Olins «Kroppen min» – den lå på topplista sammenhengende i mange måneder).

Men noen veldig populær tjeneste kan Filmarkivet.no neppe være, jeg har i hvert fall aldri møtt noen som har snakket særlig varmt om den.

Kan det endre seg? I forbindelse med 10-årsjubileet tilbyr Filmarkivet nå en abonnementversjon av tjenesten sin, der du kan se en hel haug norske filmer til kun kr. 39,- per måned.

De skryter av å ha over 1000 norske filmer, men det ser ut til å fordele seg på drøyt 150 spillefilmer, 280 dokumentarer og rundt 500 kortfilmer, samt noen reklamegreier.

Noe bra? Tja… Vi hadde definitivt tålt et gjensyn med både «Insomnia», «Aberdeen», «Ni Liv», «Jakten», «Kalde spor» og «Fant», vi.

Men fryktelig mye mangler, og særlig fra de siste årene: Ingen av filmene til Joachim Trier. Ingen «Hodejegerne», «Trolljegeren» og bare den originale «Kon-Tiki».

Heller ikke mange av de mindre filmene fra de siste årene er med, den nyeste filmen som ligger ute er «Upperdog» fra 2009, og er én av bare 14 filmer fra 2000-tallet.

Med andre ord ganske smale greier, med mindre du studerer film eller nærer en helt spesiell interesse for norsk filmhistorie.

Helt ærlig skulle vi kanskje heller ønsket oss at flere av disse heller dukket opp på Netflix (som er elendige på norsk film), men det kan jo like gjerne være Netflix’ feil at ikke har skjedd til nå.

Ifølge egne hjemmesider fungerer tjenesten på datamaskiner, interaktive tavler (hva er det?), samt nettbrett og smarttelefoner. Vi aner ikke om det for eksempel finnes AirPlay-støtte, men hjemmesiden informerer oss om at det er «enkelt å koble PC/ Mac til prosjektor, storskjerm eller TV-apparat for visning».

Vi har dog ikke sett en film hos Filmarkivet.no på lenge – har du gjort det må du gjerne legge igjen en tilbakemelding i kommentarfeltet for å fortelle oss om din erfaring.