Du er så U-TRO-LIG trøtt, men du SKAL holde seg våken. Skal, skal, skal! Så hva gjør du?

Du kan for eksempel stikke hele hodet i en bøtte fylt med isvann. Eller gi deg selv støt med en elektrisk fluesmekker. Eller, hvis det skal være ordentlig barskt og effektivt, sniffe litt pepperrot.

Det var noen av de mange kreative metodene som ble brukt under fjorårets skandinaviske mesterskap i filmtitting, der tremannslag fra henholdsvis Norge, Sverige og Danmark kjempet om hvem som kunne se flest i filmer i strekk uten å falle i søvn. Uten pauser og uten bruk av kjemiske hjelpemidler, bortsett fra koffein. Eller løk…

Fjorårets vinnere var et svensk lag, som klarte å se film i nesten 81 timer før de måtte kaste inn håndkleet. Se Rikard, Joakim og Johan fortelle om sin taktikk her.

I år deltar 18 lag. Blant de norske lagene er Team Oslo, med teamleder Nikolai Hauge (21) fra Bergen.

– Vi satser knallhardt på å drikke juice framfor kaffe eller red bull, da vi har hørt at det funker best. En sånn sitrussaft som smaker helt grusomt, men som vi visstnok skal være sinnssykt effektiv, sier Hauge til Comoyo Filter.

Trioen traff hverandre på filmlinja på Noroff i Bergen, og er store filmelskere – dog håper Hauge på spesielt én type sjanger.

– Jeg håper det blir en del thrillere og grøssere og sånt. Noe som kan få adrenalitet til å pumpe.

Den første filmen deltakerne skal se er «Sin City», deretter blir det også vist filmer i 3D, deriblant «Prometheus». 3D-filmene blir imidlertid vist i starten av mesterskapene, slik at deltakerne ikke fristets til å ta seg noen powernaps bak 3D-brillene. Blant de eldre – og kanskje noe mer anstrengende filmene – er Henning Carlsens «Sult» fra 1966.

«Lord of the Rings»-trilogien blir det også tid til – og da i en extended edition som varer i tolv timer.

Rekord i konkurransen er på 88 timer, og hvis noen klarer seg så lenge i år skal de få en tøff utfordring å bryne seg på – den fire timer lange klassikeren «Cleopatra» med Elizabeth Taylor.

Aldersgjennomsnittet blant deltakerne er lavere i år enn tidligere, men ungdom er ikke nødvendigvis en fordel  når man skal se film i mer enn tre døgn i strekk, sier Martin Kjær Skou, dansk pr-ansvarlig for mesterskapet.

– De yngre lagene har det med å være litt bråkjekke og bruke opp energien for tidlig, sier han.

– Tidligere lag har brukt mange spennende triks for å holde seg våkne, ved å prøve å være energiske og aktive hele veien. Men da er faren også at man går så hardt ut at man klapper sammen. Vinnerlaget satt derimot som statuer hele veien gjennom konkurransen. Det var deres strategi fra starten, og det funket, sier Kjær Skou.

Lagene skal se film i videoovervåkede demorom i 18 av Hi-Fi-klubbens butikker i Norge, Sverige og Danmark. Man kan følge lagenes antstrengelser live via webkamera på hifiklubben.no/sfc. Lagene, som må se alle filmene fra start til slutt inklusive rulletekster, får kun ti minutters pause til eventuelle toalettbesøk mellom hver film. De blir også overvåket av Hi-Fi Klubbens ansatte.

Mesterskapet ble for første gang arrangert i 2010, og er arrangert av Hi-Fi Klubben, SF Film og Discovery Channel (sistnevnte skal lage dokumentar om konkurransen). Vinnerlaget får en tur til Hollywood og vinner stereoutstyr.

– Klart vi håper på Hollywood-tur! Motsatt er marerittet å bli nummer to. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn å måtte gi oss et kvarter før laget som vinner, sier Nikolai Hauge.