Med tanke på den vanvittige pengemaskinen filmene basert på J.R.R. Tolkiens fortellinger er blitt («Ringenes Herre», «Hobbiten»-filmene), skulle det jo bare mangle om det ikke etter hvert også kom en film om fyren selv.

Den er på vei nå, idet The Hollywood Reporter melder at studioet Fox Searchlight har kjøpt et manus, tentativt titulert «Tolkien», skrevet av irske David Gleeson.

Tolkiens livshistorie var forsåvidt dramatisk nok i perioder, da han tjenestegjorde som løytnant under 1. verdenskrig før han startet sin akademiske karriere ved Pembroke College, Oxford.

Endel av uhyrlighetene han opplevde under krigen ga viktig inspirasjon for universet han seinere skapte som forfatter.

Så hadde han også et mye omtalt vennskap med «Narnia»-forfatter C.S. Lewis – og sammen dannet de et forfatterfellesskap kjent som The Inklings.

Fox Searchlight er for øvrig et kvalitetsstudio, som i løpet av de siste årene har produsert og distribuert filmer som «Beasts of the Southern Wild», «12 Years a Slave» og «Black Swan» – så noen overhengende fare for en voldsomt bred og sensasjonaliserende Hollywood-filmatisering er det neppe noe fare for her.

I mellomtiden finnes det jo et utall dokumentarer nysgjerrige kan se i mellomtiden, for eksempel denne:

LES MER:

Anmeldelse: «Age of the Hobbits» er The Asylum-filmen som hadde fått J.R.R. Tolkien til å snu seg i graven

age