Filmen «Fight Club» har (til tross for både laber publikumsoppslutning og svært varierende kritikker da den kom) blitt påklistret en «moderne klassiker»-status siden utgivelsen i 1999.

Den førte også til en kraftig statusheving for forfatter Chuck Palahniuk, som hadde skrevet romanen filmen bygger på. Hollywood har også kjøpt rettighetene til en rekke av historiene hans (selv om «Choke» er den eneste som til dags dato er realisert).

Under sommerens Comic-Con kunne Palahniuk avsløre at han jobber med en oppfølger til «Fight Club» – dog hverken som bok eller filmmanuskript, men som tegneserieroman.

Nå har forfatteren gjort et intervju med Hustler, der han gir flere detaljer om prosjektet.

Tegneserien følger Cornelius (eller Jack som hovedkarakteren het i filmen), som nå lever et vanlig, dog tungt medisinert, liv. Han er en etablert og godt gift middelklassemann med barn, som også kjeder seg en hel del.

Han er også i tvil om han elsker kona Maria.

Maria er på sin side også lei av Cornelius, og savner den villere og mer spontane mannen hun en gang forelsket seg i. Derfor bestemmer hun seg for å tukle litt med medisinene hans.

Og dermed er det duket for et gjensyn med Cornelius’ alter ego Tyler Durden:

Palahniuk forklarer til Hustler:

So much of FIGHT CLUB was a rant against fathers. At the time every man I knew was complaining about how little he’d learned from his father. Even my own father felt bitter and let down by his father. Rather than continue in that vein, I wanted to revist the protagonist once he himself had become a father. Not coincidentally, my parents are both dead now, and I think that will force my story and I accept more responsibility.

Tegneserieromanen dukker opp i 2015, og blir den en suksess skal du ikke forundres om en Hollywood-produsent eller to igjen kommer viftende med sjekkheftet.

I mellomtiden venter vi også spent på nyheter om «Haunted», som er den Palahniuk-filmatiseringen som per dags dato virker nærmest innspilling.

LES MER:

Verdens mest kvalmende historie, signert Chuck Palahniuk, skal bli film. Tør vi se dette?

haunted-960x539