TV 3-konsernets streamingtjeneste har med full tyngde kastet seg på kampen om drama-seernes tilmålte tid. Først ute var «Black Widows», en panskandinavisk dramedy med Synnøve Macody Lund, Kyrre Hellum og Peter Stormare i sentrale roller. 

Deretter sikret Viaplay seg rettighetene til den neste sesongen av «Okkupert», slik at de får streame den før den blir vist på TV 2.

Nå melder Viaplay at de spiller inn krimserien «Svartsjøen», som i likhet med «Black Widows» samler både svenske, norske og danske skuespillere. Odin Waage fra «Halvbroren» og «Øyevitne»Anderz Eide fra «Frikjent» og «Øyevitne» og veteranen Nils Ole Oftebro er de norske castmedlemmene.

Anderz Eide.
Anderz Eide.

Serien omtales som en klassisk Agatha Christie-krim satt til et moderne, nordisk miljø. En svensk rikmannssønn (sikkert en sympatisk type!) gjenåpner familiens skianlegg, som har vært stengt i 20 år etter at det ble åsted for et drap.

Sammen med vennegjengen deltar rikingen ifølge Viaplays pressemelding i både skigåing, festing og flørting, men så sørger «mystiske hendelser» og dårlig vær for at spenningskurven øker. Høres ut som et klassisk locked room-mystery, altså.

Odin Waage.
Odin Waage.

Oftebros rolle i dette er som skianleggets vaktmester, formodentlig en mer sindig type enn resten av rollegalleriet. Også Eide og Waage, hvis rollefigurer driver en scootervirksomhet på stedet, skal også stå litt på utsiden av den festglade svenske gjengen.

Hovedrollene, som skisenter-innehaveren og hans kjæreste, spilles av svenske Filip Berg og danske Sarah-Sofie Boussnia. Førstnevnte er lite kjent for norske tv-serie, Boussnia drar du kanskje kjensel på som Jeanette fra den tredje sesongen av «Broen».

Ka du tur?