Det knytter seg for tiden store forventninger til «Kraftidioten», regissør Hans Petter Molands nye spillefilm med Stellan Skarsgård, Bruno Ganz og Pål Sverre Hagen i hovedrollene.

Filmen handler om den svenske brøytebilsjåføren Nils (Skarsgård) som får vite at sønnen er drept. Han bestemmer seg for blodhevn, noe som forårsaker en krig mellom serbiske kriminelle og norske narkosmuglere.

I en scene fra filmen sluppet i dag (kan sees i Dagbladets web-tv) får vi et nærmere innblikk i Pål Sverre Hagens rollefigur Greven (egentlig navn: Ole), der han grafser med seg en eske cupcakes fra et bakeri for så å frese til Jakob Oftebro og Anders Baasmo Christiansen om «femten kilo ufortynna kokain» og forræderiet han fornemmer fra serberne.

Ifølge Hagen er rollefiguren hans «badguyen i denne historien», en mafiaboss og veganer som har arvet et narkoimperium fra sin far.

– Han er nok den karakteren jeg har foraktet mest selv.

Skuespilleren, sist sett i rollen som arkeolog Sigurd i «Gåten Ragnarok», utdyper til Filter:

– Han har en svært smakløs måte å uttrykke seg på, både i ordvalg og hva han står for og mener. Han er en psykopat, morder, homofob og rasist som hater folk som spiser kjøtt, rogalendiger, kvinner, hipstere og flere andre. Han er rett og slett et råttent menneske, en veldig liten men livsfarlig mann med svært få formildende trekk.

– Hvorfor har han med seg så mange cupcakes?

– De kriminelle har et bakeri, en front som bare er fasaden for det de virkelig holder på med.

De som har fulgt Pål Sverre Hagen på lerret og skjerm de siste årene vil i stor grad være vant til å se ham i mer symptatiske roller. Således er han takknemlig for at regissør Hans Petter Moland har gitt ham noe nytt å bryne seg på.

– Det er dessverre ganske vanlig at regissører og folk i filmbransjen antar at når skuespillere har gjort én ting er det det de kan, og så må man bruke dem på samme måte en gang til.

Mens dette er Hagens første film med Moland, er det Stellan Skarsgårds fjerde siden «Kjærlighetens Kjøtere» i 1995.

Hagen beskriver motspilleren som «en fantastisk skuespiller og et fint menneske».

– Den kombinasjonen er ganske uslåelig når man møter den på jobb. Selv om jeg kommer der som skuespiller med mindre fartstid behandler han meg og alle andre med respekt, rett og slett, han gjør andre bedre.

«Kraftidioten» er nå plukket ut til hovedkonkurransen i Berlins filmfestival Berlinale, hvor den vil få sin verdenspremiere i februar.

– Drar du ned dit?

– Det er litt tidlig å si, det er noen praktiske ting som må avklares først, sier Hagen, som for tiden holder på med prøvene til stykket «Demoner 2014»Nationaltheateret.