I høst gikk storfilmen «Cloud Atlas» rett på trynet i de amerikanske billettlukene, til tross for at selveste Tom Hanks og Halle Berry var frontfigurer for den pompøse, filosofiske filmen.

Og nå i helgen floppet Arnold Schwarzenegger seg gjennom premierehelgen på «The Last Stand» – en film som fikk overraskende gode kritikker, men bare tjente inn svake $6.3m.

Moralen er vel at filmprodusenter skal passe på pengene sine når de møter agentene til Hollywoods best betalte, og heller ta en titt mot tv-bransjen. For der finner der noen kupp av skuespillere, folk som har finpusset på faget sitt i episode etter episode, og har skaffet seg en fanskare gjennom gode manus og gode prestasjoner.

Her er fem tv-ansikter som løfter filmer:

Walton Goggins som Billy Crash i «Django Unchained»

Walton Goggins har vært en stor favoritt for meg siden han gjorde en av tidenes politiroller som Shane i «The Shield». Korrupt og egoistisk, men også med et slags hjerte av gull og forsøksvis lojal. Så gikk Goggins til «Justified», hvor han aldeles briljant portretterer den snedige white trash-skurken/predikanten/nynazisten/bareieren Boyd Crowder.

I «Django Unchained» er det ingen som passer bedre som slavedriverassistent enn Goggins i rollen som Billy Crash. Når skal Walton Goggins ta steget fra biroller til hovedroller? Potensialet er enormt.

James Gandolfini som CIA Director i «Zero Dark Thirty»

Ok, James Gandolfini har en fin filmografi bak seg, men det er ikke til å komme unna at vi for alltid vil assosiere ham med rollen som Tony Soprano i «The Sopranos».

De siste årene har han gjort utvalgte filmer, og bemerket seg i både «In The Loop» og «Killing Them Softly». Og nå er han snart aktuell som en taus, streng motherfucker av en CIA-sjef i Kathryn Bigelows «Zero Dark Thirty». Enda en grunn til å se denne perlen av en film.

Bryan Cranston som Jack O’Donnell i «Operasjon Argo»

Få skuespillere har en råere TV-CV enn Bryan Cranston. Han rocket hardt som tannlegen Tim i «Seinfeld», men han kan også skryte av roller i «Kongen av Queens», «X-Files», «Family Guy», «The Simpsons» og «30 Rock». Men mest kjent er han selvsagt som Walter White i «Breaking Bad», hvor han triumferende portretterer en kjemilærer som lager verdens beste metamf.

Og på kinolerretet er han perfekt som Ben Afflecks CIA-kollega Jack O’Donnell. Det minner meg om at jeg må se «Operasjon Argo» en gang til på kino før den blir tatt av.

Jennifer Ehle som Jessica i «Zero Dark Thirty»

Mer «Zero Dark Thirty»! Jennifer Ehle slo gjennom med et brak i 1995, da hun spilte Elisabeth Bennet i den prisvinnende miniserieversjonen av «Pride & Prejudice» sammen med Colin Firth. Nylig spilte hun i den første sesongen av «A Gifted Man», som NBC kansellerte etter 16 episoder.

Men ikke tenk på det, for Jennifer Ehle er helt strålende som CIA-agenten Jessica i Zero Dark Thirty. Ehle spiller en perfekt humørfull motvekt til den mer mystiske rødtoppen Jessica Chastain, og bidrar stort til å gjøre «Zero Dark Thirty» spennende og underholdende.

David Rasche som Donald Greene i «United 93»

Til slutt måtte jeg ha med denne, selv om filmen ikke er veldig aktuell. Husker du ikke David Rasche? Det er helt greit, men du husker sikkert Sledge Hammer! Denne rare, morsomme politiparodien som ble laget på 80-tallet og sendt på TV 2 på 90-tallet.

En av de beste filmene som ble laget på 2000-tallet var 9/11-thrilleren «United 93», hvor alle skuespillerne var ukjente ansikter fra tv og regionalteater, og så plutselig dukker selveste Sledge Hammer opp der og gjør en fantastisk rolle som flypassasjeren Donald Greene.

Hvilke andre tv-skuespillere syns du har gjort gode prestasjoner også på film?