1. Stjernene er tilbake! Mens fjorårets superheltfilmer i større grad lente seg på mindre kjente skuespillere (Chris Hemsworth som Thor, Chris Evans som Captain America) blir sommerens superheltsesong langt mer stjernetung.

«The Avengers» har jo en helt koko cast, det samme har Christopher Nolans «The Dark Knight Rises». Men «The Amazing Spider-Man» er ikke så mye dårligere, faktisk. Andrew Garfield og Emma Stone har i løpet av fjoråret vokst til å snuse på a-lista i Hollywood, mens Rhys Ifans, Martin Sheen, Sally Field og Denis Leary til sammen utgjør et relativt supert skuespillerensemble.

Særlig er Emma Stone søt, altså – selv med blondt hår.

Og Rhys Ifans i skurkerolle (The Lizard) gir alltid grunn til entusiasme.

2. Regissør Marc Webb har tidligere laget den romantiske komedien «(500 Days) of Summer». Ikke en enkel ballast å ta med seg til superheltfansen, som tidvis har uttrykt redsel for at Webb ville emofisiere Spider-Man – at han ville gjøre historien klissete, følelsestung og full av tenåringsangst. Lite tyder på det i denne traileren, her har man i stedet vektlagt klipp med en viss slapstick-appell og streite actionshots.

3. Derimot virker markedsavdelingen i Sony livredde for at vi ikke har fått med oss at dette er en reboot, som ikke tar hensyn til historien i de tre «Spider-Man»-filmene Sam Raimi lagde mellom 2002 til 2007. Budskapet «The Untold Story» brøles ut i denne traileren, og du bør regne med å få det gjentatt til det kjedsommelige før premieren 3. juli.

4. Effektene ser himla bra ut. Ja, Marc Webb har sikkert kunne lære litt av det Sam Raimi & co. tidligere har gjort, og det å lage spektakulære scener er jo en takknemlig oppgave når hopping mellom skyskrapere i så stor grad er involvert. Det kommer til å være mye CGI i denne filmen, og da er det viktig at det framstår naturlig. Sålangt virker det lovende.

5. Virker ikke Peter Parker i Andrew Garfields skikkelse som en litt mer cocky kjekkas enn det Tobey Maguire gjorde? I så fall: Bra. Jeg ville også vært litt cocky om jeg hadde superkrefter.

NB: Husket vi å si at vi – etter å ha vært tvilende/likegyldig til denne produksjonen – nå har begynt å glede oss litt? For det gjør vi, nemlig.