Joel Kinnaman! Den 32-åringe svensken som først fanget vår oppmerksomhet som Johan «JW» Westlund i «Snabba Cash», og seinere som den noe shabby Stephen Holder i «The Killing», den amerikanske versjonen av «Forbrytelsen» (les vår anmeldelse av serien her).

At svensken har stjernekvaliteter er åpenbart, og etter å ha vært veldig nær ved å lande hovedroller i blant annet «Thor» og «Mad Max 4» ser det nå ut til at Kinnaman kommer til å få sin store Hollywood-sjanse.

Deadline rapporterer nemlig at Joel Kinnaman har fått tilbud om å spille Robocop i nyinnspillingen som MGM begynner på seinere i år. At han får tilbudet er ikke det samme som at han tar jobben såklart – men at nyheten har kommet ut, betyr nok at han er interessert forutsatt at innspillingen ikke krasjer med andre forpliktelser.

Filmen skal for øvrig regisseres av Jose Padilha – mannen bak «Tropa de Elite»-filmene.

Mer Kinnaman: «Snabba Cash» var en bra filmatisering av en topp svensk krimroman, og i løpet av 2012 kommer også filmatiseringen av forfatter Jens Lapidus‘ andre roman i Stockholm noir-trilogien, «Aldri fucke opp». I filmversjonen heter den «Snabba Cash 2», og dette ser veldig gøy ut:

Svensk premiere blir i august, forhåpentlig ikke så mye seinere i Norge. Har du ikke sett «Snabba Cash» ennå, anbefaler vi varmt at du gjør det her.

Også på kino er det mulighet for å se Joel Kinnaman i aksjon om dagen, i den vellagde terningkast fire-actionthrilleren «Safe House» regissert av landsmann (og «Snabba Cash»-regissør) Daniel Espinosa.

1. april er det dessuten premiere på sesong to av «The Killing» på AMC.

Det blir spennende å se om de fremdeles har noen seere etter den slutten på førstesesongen.